Freee-he-he-dag!

En timma kvar till hemgång. Bara en rättsutredning om arbetsrätt från helg!

I helgen tänker jag mig att åka och "bara titta" på en ny häst som man skulle kunna överta om man hade lust. Ja, det kanske man har lust med? En tävlingshäst som gick 15 i sin senaste start i september. Vad kan det vara för fel på den tro? Best In West, heter hästen.

Kanske blir det tid till sociala aktiviteter också.

Ha en fin helg alla!

Fin tid av Itchy Feet

Lilla svarta Itchy Feet Pellini blev 2:a idag och presterade 1.15,0 över medeldistans. Bra jobbat av 3-åringen!

Träningsrapport från Axevalla

Senaste nytt; Wannabe (för er som inte har hängt med så är det smeknamnet på hästen Conversation Piece) tränar starkt uppe på västgötaslätten. Gick jobb på banan idag och visade rätt inställning. Nästa vecka siktar man på att hon ska gå ett första provlopp.

P.S. Ni hänger med på att Rune Sörensen startar sin Grillato imorgon, hoppas jag? Lycka till! Ds.

Lightning Lohr

171754-75

Första gången med huvudlaget.

Stallet

171754-76

Lägesrapport

Igår skulle de båda damerna med Quick Pay i blodet avmaskas och verkas. De går tillsamamns på en lösdrift och jag fångar dem inte särskilt ofta utan klappar bara på dem lite när de får mat. De är lite förvildade, kan man säga.

Det tog mig 4 timmar och 10 minuter att verka
I Love Maui. 4 timmar att fånga henne och 10 minuter att verka henne! Det slutade med att jag fick ordna med hagarna så att Maui kunde gå lös med in i stallet bakom rumpan på Klarabella. Herregud...

Jag kan inte lämna några direktrapporter från Jägersrotävlingarna i lördags. Hela lördagen försvann för mig pga migrän så jag missade tävlingarna och framförallt - julmarknaden. Nya tag nästa V75-dag på Jägers som är den 22 december!

Klimatet

I kväll kl 21.00 har vi +8 grader och vindstilla. Fantastiskt klimat.


Fredag

Sista helgen före advent. På lördag är det V75-tävlingar på Jägerso med Uppfödningslöpningen för 2-åriga hästar. Det är julmarknad på publikplatserna också, det blir säkert trevligt.

Sedan har jag inte hunnit fundera på vad vi ska fylla helgen med, eller snarare hur vi ska få helgen att räcka till. Det finns så mycket att hitta på hemma på farmen.

Hoppas att ni alla får en fin helg och att ni ännu inte gripits av julångesten...

/Er Annette

Frysmärkning

Idag blev de tre flickorna frysmärkta. De uppförde sig exemplariskt. Skönt att ha detta avklarat.

Fredag

Så var det fredag igen. Min fredag började med att jag konfunderad blev väckt av solsken och fågelkvitter. Märkligt, tänkte jag i halvdvala, fågelkvitter så här års? Och sol rakt i ansiktet? Jag vaknade långsamt till och upptäckte att Micke har monterat upp en sådan där solskenslampa. Den hade fågelkvitter eller havsbrus som väckningssignal. Mycket trevligt. Jag vill hem och lyssna på den igen.

Därefter stannade jag till på hotellet granne med kontoret och tog en hotellfrukost. Because I´m worth it!

I helgen ska vi bygga stall och lägga golv i duschrummet. Och jag har tänkt överraska grabbarna med en lunchutflykt till Häckeberga värdshus som ligger alldeles nära oss.

Julskyltat i Lund

Idag har gatukontoret här i Lund hängt upp julbelysningen över gågatan utanför mitt fönster. Fint men också en liten aning stressande. Vi har så många ärenden på jobbet som borde vara avklarade före årsskiftet...

Det är i vart fall lite julstämning överallt eftersom marken är frusen och det har kommit lite, lite snö. Snart kommer tomten...

Jägersros uttagning till Uppfödningslöpningen

Ikväll blir det besök på Jägersros travbana. Det är dags för en av uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning (som är det största loppet för 2-åriga hästar, för er som inte är travinsatta). Vi hejar på Linda Nilssons Miaplacidus! Mia gör sin tävlingsdebut i detta tuffa lopp och vi hoppas att hon inte gör bort sig. Mia är en fin 2-åring efter Armbro Trick som säkert kommer att ha mycket att hämta på tävlingsbanan framöver oavsett hur långt hon räcker redan idag.

Kattungarna drog till skogs!

Vi trodde att vi blivit av med våra goa kattungar i helgen. Alla fyra var puts väck på lördag eftermiddag när Jennies mamma och pappa kom för att hämta en av dem för att skjutsa den till deras granne som skulle överta honom. På morgonen hälsade jag på dem allesammans och sa till den som skulle åka att han nu skulle sköta sig fint i sin nya familj. Det skulle jag inte sagt, de drog alla fyra! Ingenstans kunde vi hitta dem. Jag åkte till grannar och letade och vi befarade det värsta - räven. Lördagen gick och söndagen också. Inga kattungar i stallet. Det var så tomt, annars brukar de alltid vara runt fötterna så man nästa snavar över dem. Vi var så ledsna. Men så i morse... Mjau, mjau. En hungrig liten grå kattunge på trappan! Åh, vad glad jag blev att se Lilla Grå igen! Och de tre röda bröderna satt innanför stalldörren. Alla välbehållna hemma igen. Aldrig mer ska jag hota dem att de ska åka bort.

Fredag och höststorm verkar närma sig

Det är mörkt och blåsigt. På TV säger man att det blir höstrusk i Skåne i helgen. Ok, då kanske jag ska vika mig för vädret och vara inne och städa i helgen? Det är ju trots allt ett antal månader sedan sist... Städa är inget för mig, helt enkelt.


Katter

Katter

Ligghallen måndag morgon 06.45

Ligghallen måndag morgon 06.45

Grattis Itchy!

Ett sent grattis till lilla Itchy Feet Pellini som vann på Solvalla härom veckan. Itchy är född hos oss och vi gläds med den lilla svarta.
 

Fredag igen.

Så var det helg igen. Idag är det halvdag här på jobbet så jag hinner köra 1-åringen i ljus för en gångs skull. Han börja få bra mörkerseende nu.

Jag är gräsänka denna helgen eftersom Micke är på jodo-EM i Paris. Men jag har sällskap av brorsan så jag är inte helt övergiven. Undrar vad jag ska hitta på för något skoj? Jo, jag vet! Jag gör det roligaste jag vet - tränar häst! Och om jag har tur kan jag övertala brorsan att...

Bygga stall, bygga stall, bygga stall!

Ha en bra Allhelgonahelg alla!