Tomtarnas advokatbyrå

De är bara för roliga här. En av gubbarna berättade just mycket målande hur han råkade tappa sin mobil ut genom bilrutan under pågågende samtal med en klient, varpå luren blev överkörd av bakokmvarande bil. Jag gapflabbade åt hur det är möjligt att slänga ut en klient genom bilrutan när jag insåg att i rummet intill satt gubbe nummer två och hade ett allvarsamt samtal med Lunds tingsrätt. Oups. Nu vet de på tingsrätten hur roligt det är att jobba här.

Trevlig helg!

Ni missar väl inte..?

... att det är fredag idag!

I helgen ska jag umgås med min spikmatta. Mmmm...

Mörkerträning

Igår mörkertränade Håvard. Vi brukar ju göra så för att slippa den massmediala bevakningen, ni vet. Jag har inte fått fram några nya batterier till lyktorna på vagnen så jag satte en pannlampa på hjälmen istället. Det gick väl sådär, kan man säga. Jag hade bra ljus på hästens svans men i övrigt var det rätt mörkt. Om grannarna såg oss ringer de väl snart psykakuten.

Dolda kameran?

Alltså. Jag undrar om mina osteopater driver med mig ibland? Det senaste påhittet är att jag ska ligga på en spikmatta!

Det började med en rent livsfarlig balansplatta som jag kommer bryta fotlederna på vilken dag som helst. Sen dök det upp en ställning som jag ska klättra omkring i för att sträcka ut ryggen. (Den är jättebra att hänga tvätt på för övrigt.) Sen var det dags för ginseng med en smak som kan väcka döda. När jag överlevt det, dök det upp nyponpulver som var rent omöjligt att lösa upp i vätska så jag plågar i mig den i någon vedervärdig sörja varje morgon.

Nåja. Nu är jag ju betydligt bättre i ryggen och migränen verkar ha försvunnit (peppar, peppar) så jag fortsätter väl att göra som de säger då.

Spikmatta var det ja...

Guld-Gubbarna

Nu har jag lyckats övertala Gubbarna på byrån att köpa tårta till vårt eftermiddagsfika idag. Det är ju trots allt Konungens namnsdag och allt. Bara en sån sak är väl skäl att fira?

Jag gillar mina Gubbar.

Jägers igår.

Igår startade Linas Hotlandcruzer F.T. på Jägers. Hästen gjorde ett fint preparélopp, blev 6:a och tjänade 2 000 kr till sin flitiga skötare. Jag agerade chaufför och coach under kvällen vilket var mycket trevligt.

Kul under kvällen var också den fina prestationen av Volym Sund som kom in som tredje häst i ett kortdistanslopp (som normalt inte borde passa honom alls). Fint jobb av tränaren där.

Ja ä inte bitter!

Det här har varit en riktig toppenhelg med många kära gäster och lyckade jobb med flera av hästarna. Nu är det måndag, högar med jobb på skrivbordet och - hur är det Tony Rickardsson säger - "Ja ä inte bitter!" (För att det är måndag, alltså...)

Seabiscuit

Ikväll har jag och Frida kollat på filmen om Seabiscuit. När ska vi få en Seabiscuit? Vi fick en Håvard... 

Vi gillar Håvard, idag gick han jobb med Frida igen. Ser helt okej ut nu. Börjar förstå det här med monté, verkar det som. Borde vara startklar snart. 

Igår fick jag nöja mig med hummer och champagne hos Camilla i Blentarp. Det frestar på att vara galopphästägare.  

Jodå.

Det gick hur fint som helst att fånga Ängelen i hagen också. Hon är så duktig.

Ut kom hon...

I morse lyckades jag få ut Ängelen i en liten hage tillsammans med Håvard. Nu är frågan om jag får in henne ikväll. Håll tummarna.

Grimman är på.

Klockan ett i natt gav Ängelen upp och jag fick ta på henne grimman. Det krävdes tre timmar i söndags och en timma inatt  - efter att jag kommit hem från en tur till Helsingborgs djursjukhus med Natalies ponny från granngården med kolik - för att övertala henne. 

Grattis Sofia

Start grattis till segern på Romme med Karma Zet efter det värsta upploppet vi sett på väldigt länge.

Ängelen

Så har en ny epok i mitt hästliv inletts. Fullblodet Our Angel har strandat i mitt stall. Det är ett sto efter Terroir - Herald Angel.

Det tog två timmar att få in henne i transporten när vi hämtade henne. Men det gick! 3 år gammal och inte tam. Då är det bra gjort att överhuvudtaget gå med på att gå in i en liten låda, tycker jag.

Nu har Ängelen fått frukost och när jag fått min ska vi ut och titta på hagen tillsammans med Håvard.

Helgens äventyr

Så var det fredag igen, mycket välkommet. I helgen finns ett par äventyr inplanerade.

Imorgon är det till att brörja med tänkt att Castor ska flytta på prov. Grannarna på Skönabäck - där Castor övernattade efter den senaste rymningen - har hört av sig och bett att den fina lilla hunden ska få flytta hem till dem. Vi testar och trivs de tillsammans får Castor flytta.

Nästa projekt är att Camilla Osterman, som är erfaren galopptränare, och jag tillsammans tänker åta oss ett 3-årigt fullblodssto. Hästen är inte tämjd och än mindre inriden. Vi tänker hämta henne imorgon. Fler rapporten lär följa.

Trevlig helg!





Castor Charmör

Inatt har hunden Castor sovit i grannens säng. Han hade lyckats bita av sitt koppel och smitit ner till grannarna på Skönabäck. Där hade han charmat in sig hos en av flickorna så han fick sova i hennes säng, till och med. Hon var så ledsen att bli av med den ljuvliga lilla vovven. Castor såg helt nöjd ut när jag hämtade honom i morse.

Det bara fortsätter...

Nu har ena hunden käkat upp extranyckeln som jag hade lagt ut till Bertil. Bara snodden som nyckeln satt i finns kvar. Den hittade Bertil i hundkojan.

Hur är det möjligt?

Lägesrapport

Nu har jag bucklat nya Suzukin. Den höll ju länge ändå, nästan en månad. Snyggt jobbat, Rally Sally. Är det någon som kan tänka sig att byta med mig och vara jag någon dag då och då så att jag slipper mig själv?

Det var roligare att vara Annette när jag var med Camilla Osterman från Blentarp och kikade på fullblod idag. Det var spännande.

Och idag har fölen provat sele och huvudlag för första gången. Alla var så duktiga.

Igår gick Håvard jobb under sadel med Frida igen. Såg helt bra ut, vi tränar på. Och Monsieur De Mai fick lufta på sig lite och kändes helt ok så vi fortsätter träna. Den hästen blir en utmaning.

Snart ny vecka och nya tag. Och bucklad bil...

Det är fredag.

Det här var en lagom lång vecka. Onsdag till fredag är lagom att jobba.

Hoppas ni alla får en lugn och skön helg. Det tänker jag ha.

Angående de nya licensbestämmelserna för amatörer

Brev till STC:

"Hej.

Jag är inte nöjd med de nya licensbestämmelserna för amatörer. De drabbar mig på ett något annorlunda sätt än de svarttränare jag förstår att STC avsett att lägga hinder för.

Jag är uppfödare och amatörtränare. Jag har ett antal fölston tillsammans med andra för att överhuvudtaget ha råd att föda upp en häst. Eftersom det är så svårt att sälja unghästar har vi som affärsidé att träna upp hästarna till dess att de är startklara och har gått premielopp. Det arbetet skall jag göra.

Vi har jobbat ett par år och lagt ner stora pengar med den här inriktningen. Så nu - från ingenstans - får jag plötsligt inte träna mer än 5 delägda hästar. Det innebär att vår verksamhet blir omöjlig. Var det meningen?

Nu får jag istället skriva mig själv som ensam ägare i STC:s register, trots att jag har fler delägare på hästarna. Vart kom STC med en sån regel? Jag förstår inte. Vi har hästarna i bolag, men jag har också andra hästar utanför bolaget. Några som jag deläger med ytterligare andra personer och några som jag äger eller leasar själv.




Jag hade verkligen tänkt överleva på det här. Men nu tror jag att jag slår ihjäl hästarna istället. Jag lovar - jag ska skicka in passen.

/Eder underdånigste Annette Johansson"

Ta bort mig!

Nu har jag halsinfektion. Stackars mig igen. Hur svårt kan det vara att hålla sig frisk?!

Ta bort mig...