Fredag

Fredag är bästa dagen på hela veckan, tycker jag. Hela helgen kvar.

Vi ska försöka hinna beställa en luftvärmepump, provköra en bil (Suzuki Grand Vitara), hälsa på Lasse och Sonja i Sjöbo (som vi köpte gården av), träna Besten och Knodden på Jägersro, handla byggmaterial, bygga vidare på ligghallarna och vila. Hur tror ni det kommer gå?

Hoppas alla får en härlig helg med vackert sensommarväder.

Kramar

/Er Annette

Dogsen

Idag får vi lov att hämta Castor och Pollux hos polisen i Malmö. De har varit ute på en runda.

På banan igen.

Nu ser det bättre ut med alla sjuka hästar. Alohan verkar bli bättre för var dag även om svullnaden inte vill ge sig. Hon får laser och arnika för att få lite hjälp. Besten har inte hostat som jag har hört de senaste två dagarna. Blixtras ben ser mycket bättre ut och nu fortsätter jag medicineringen bara för säkerhets skull. Maui är helt bra i ögonen.

Ikväll blir det snabbjobb på Jägers med Knodden. Är det inte konstigt att 2-åringar alltid är talangfulla så här års? Innan de hunnit visa sig värdelösa...


Helt apropå

"När man är väldigt stark måste man vara väldigt snäll" /Bamse

Kanske lite uppförsbacke

Nej. Det är inte bara fantastiskt underbart strålande roligt tjolahopp tjolahej att träna häst.

Lägesrapport:

- Aloha är fortfarande mycket halt och svullen över sin skadade has. Hon och fölet står i konvalescentpaddock och Aloha ser förskräcklig ut eftersom  hon har tappat mycket muskler i det skadade benet. Nåja. Hon kan vart fall skritta nästan normalt nu och verkar inte alltför ledsen.

- Blixtra har ett infekterat sticksår på ett framben. Hon har fått penicillin och antiinflammatorisk medicin av veterinären. Det har sett riktigt otäckt ut, hela benet är dubbelt så stort som normalt och hon har feber. Nåja. Hon har hämtat sig sedan hon fick medicin och nu går hon i hagen.

- Golietta har kraschat tre av mina hagar. Det började häromdagen när vi skulle flytta hem sto med föl från betet. Det blev lite stökigt att lasta fölet på transporten och under tiden vi hade uppmärksamheten på det så drog lilla Super Arnie-dockan (grrr...) rakt genom staketet och fick med sig hela flocken ut. Tack vare rådiga medhjälpare fick vi snart in dem igen men Golietta fick lov att åka med hem för säkerhets skull. Väl hemma kraschade hon först stora hagen och fick med sig den flocken ut. Sedan fick hon sova i en box under natten. Dagen därpå kraschade hon en tredje paddock. Nåja. Nu har hon inte brutit sig ut på flera dagar. Det är ju bra.

- Maui har haft en otäck ögoninflammation. Hon är känslig mot flugor och i förrgår var hennes ena öga totalt igenmurat. Nu har hon fått ögondroppar av veterinären. Nåja. Medicinen verkade väldigt snabbt på henne och idag såg hon normal ut igen och inte som Ingo Johansson efter en boxningsmatch.

- Så till sist... Besten skulle startat i b-lopp monté idag. Han har sett dunderfin ut hemma efter sista osteopatbehandlingen för några veckor sedan. Och han fick springband i loppet, som inte såg alltför blodigt ut. Verkade lite spännande, tyckte jag. Men så har jag inatt legat och lyssnat på ett konstigt återkommande ljud från stallet. Det har låtit som att antingen står en häst och skrapar i golvet eller så... ÄR DET NÅGON SOM HOSTAR! Just det, nu på morgonen har det visat sig att det är Besten som hostar. Det rosslar ur halsen och han hostar en gång i minuten ungefär. Ingen start att tänka på. Nåja...

Nu kommer vi ihåg vad Sally säger:

"Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!"

Och så tränar vi vidare med Knodden (peppar, peppar så är han frisk) och ikväll har vi "personal"-fest här på Villikulla. Regnet över visserligen ner, men vad fasen. Det går ju att vara inne också!

Kramar från

/Er Annette


Blixtra för vagn


Ligghallsbygge


Olof och Knodden



Osteopatbehandling

Krockedilen



Tjena, det är jag som är stallets krokodil! Jag bits. Men jag är snygg också!

/Lawyer Lohr (Rite On Line - Aloha Spirit)

Ny transport


Markplanering



Vår granne fixar mina hagar.

B-lopp för Besten imorgon

Imorgon ställer vi ut Best In West i b-lopp monté tillsammans med Lina Renberg på Jägersro.

Jodå, jag lever än.

Lägesrapport:

- Det är måndag.
- Nästan alla är friska. Utom Aloha som har skadat sin ena has i boxen. Hon står i sjukpaddock med sitt föl och ser missnöjd ut.
- Vi bygger ligghall. 9x6 meter i plåt med eternittak. Vi har kommit till att gjuta en sockel. Det tar lång tid.
- Snälla grannen har grävt dräneringsdiken och sckaktat grund till vinterhagar en hel dag i helgen. Nu ska vi fylla på med stenkross så hästarna håller sig torra om fötterna i vinter.
- Besten tränar på. Verkar frisk igen.
- Knodden tränar på. Sliter i backen.
- Blixtra är för vagn. Snäll.
- Goliat är kvar...
- Courtan kommer inte få heta Courtan. Namnet är upptaget. Nu provar vi med namnet Sueme. (Ni fattar, Sue Me - Stäm mig...)


/A

Grattis Pernilla Therese!

Ny seger på Solvalla för Nilla i fredags med hästen Los Memory. Stort grattis.

Melissa Horn

Hanna

Å nej, vad ska hon nu heta?!

Det finns redan en häst som heter Seeyouincourt. Fy, vad besviken jag blir. Alla mina bra namn är redan upptagna.

Väderleksrapport

Ja, det blåser. Och regnar.

Den dagliga massagen


See You In Court


See You In Court


Amazing Lohr (Muscle Memory - No Lesions - Sugarcane H)


Blixtra för vagn



Idag har vi haft Blixtra för vagn för första gången. Det gick så lugnt och fint. Inga problem.

Frida och Wannabe


Fasaden



Nu har vi kommit så här långt med fasadrenoveringen.