Alternativbehandling

Idag har jag varit hos osteopaten Ola Lind i Falsterbo på behandling. Det var en positiv upplevelse och jag har goda förhoppningar om att han ska kunna hjälpa mig få bukt med migrän och kass rygg.

Det var väldigt fint i Falsterbo, förresten.

Lägesrapport

Det rullar på här. Nu har vi med god hjälp från brorsan ställt iordning ytterligare en ligghall, dränerat vid öppningen och fått till en hage utanför. Micke är i färd med att få till ett duschrum i stallet. Momi kommer och hjälper oss med det snart.

Det är fortfarande varmt om nätterna och hästarna trivs fint i sina nya beteshagar.

Lilla fölet trillade omkull i yster lek med Wannabe i förrgår och har stukat sin ena kota ordentligt. Varm och svullen. Hoppas det går över snabbt.

Piiinsamt

Valparna har rymt ur sin hundgård och bitit ihjäl en av grannens lösgående hönor. Jag skäms så jag dör.

Någon som vill köpa en hund? De är billiga idag.

Nya framgångar för stall Sörensen

I torsdags visade Kram framfötterna genom att vinna på Romme. Gratulerar!

Lägesrapport

Nu är det söndag eftermiddag. Den här helgen har vi hunnit ställa i ordning en ny ligghall till stona. Det blev en enkel crepfeeder till fölet i hallen. Vi har också satt staket, tömkört Knodden, städat ute och röjt stora stallgången så jag slipper stå utomhus och sela nu när höststormarna har börjat göra sig påminda här. Jag lyckades klämma in två verkningar också, Klara och Knodden är fina om fötterna nu. Nu blir det söndagsmiddag och sedan lite bokföring som helgavrundning.

Inkörning

image59

Goliat: "-Den här saken är inte farlig, lilla Knodden. Den ska du dra bakom dig och Mama ska sitta på den här sitsen."

Montering

image58

Vi hade först köpt en monterad cementblandare. Den var såklar felmonterad. Micke och Molle, nej jag menar Roger, lämnade tillbaka den och köpte en omonterad istället. Sedan ägnades lördagen åt att montera.

Bra jobbat!

Tack Lena!

Tack Lena för besöket i helgen. Alltid lika roligt och trevligt att återse goa Lena och minnas studietiden vi hade tillsammans. Hoppas att vi ses snart igen!

Fint besök

Igår fick jag (Mr M är ju som ni minns i Frankfurt) fint oväntat besök. Min storebror Roger dök upp till min stora glädje! Idag ska han få jobba... :-)

Kattungar

Igår hittade jag fyra pyttesmå kattungar hemma. De låg väl gömda i den nya halmen i Lisas och fölets ligghall. De syntes inte alls och valparna blev mäkta förvånade när det plötsligt flög upp en rasande mamma katt när de brottades för nära hennes gömställe. Det var tre röda och en grå unge. Jag hoppas att de ligger kvar idag så att jag kan komma åt att tämja dem. Vi har nog med halv-vilda katter.

Lightning

Nu har lilla Lightning Lohr anlänt tillsammans med mamma Lisa. Hon hade växt väldigt sedan jag såg henne sist och blivit en ädel liten dam. Hon är fortfarande lika ljuvligt vän till sättet. En riktigt trevlig fölunge. Bilder kommer.

Resan hit från Sigtuna tog 8 timmar och jag undrar hur hästarna känner sig efter den långa resan. De äter och dricker och allt verkar bra, men de måste vara trötta. Men inte lika trötta som familjen Löhr ska vara imorgon. De lastade nämligen av hästarna, åt en bit mat och sedan vände de ekipaget hemåt Sigtuna igen! Fantastiskt, de är ännu galnare än vad vi är med våra långa resor.