Helg igen!

Vart tog den här veckan vägen? Nu är det ju helg igen!

Det här blir en superhelg. Världens bästa Lena kommer på besök från stora Stockholm. Och dessutom kommer det två nya hästar från Sigtuna, Fölet Lightning och hennes mamma Lisa (No Lesions).

Micke Maskros (eller om ni så vill Rutger Raket) åker på en veckas studieresa till en vingård i Tyskland imorgon. Kanske får han några nya idéer som vi kan använda oss av.

Ha en bra helg alla!

Bildbevis

image57

Här är bildbevis på att vi faktiskt har varit på banan... Goal Cruiser på Jägersro.

Gårdens First Lady Klarabella

image56

Wannabe

image55

Hösilaget

image54

Stolt hunnägare

image53

Hundägare

image51

Castor

image50

Skånska vakthundar

image49

Stallet för två veckor sedan

image48

Snillen spekulerar

image47

Kul att du hälsade på Kribban!

Kul att du hälsade på Kribban!
Det är kul att vara gäst här...

Pollux

image45

Pollux

image43

Så här ser vallen ut

image42

Knodden har växt lite...

Knodden har växt lite...

Travsportens framtid

Det finns tydligen fler än jag som efterlyser en uppstramning av ATG:s och STC:s budget.

I insändare publicerad på travnet.se skriver Lars Uggla bl a följande:

"Genomlysning av ATG och STC

STC: styrelse har fattat beslut om att sätta igång fem projekt som ligger i linje med vad Karlander och Eriksson skrev i sin utredning. De fem projekten har en sak gemensamt, de påverkar i första hand de lokala travförbunden. Det är tydligen där det ska sparas. Jag saknar två projekt som kanske kan ge än större kostnadsminskningar än vad dessa projekt kan ge och det är en genomlysning av ATG och STC.

Det är känt att företag som är lönsamma och har en svag ägarstyrning ofta saknar bra styrmedel för att hantera kostnadssidan. Definitionsmässigt tillhör ATG denna typ av företag. Jag påstår inte att ATG slösar med pengar, men är ändå helt övertygad att det finns besparingar att göra. Varför inte tillsätta en lämplig konsult med uppdrag att titta över ATG:s organisation, effektivitet, kostnader, utgifter m.m.

En motsvarande genomgång av STC tror jag vore väl använda pengar. STC och SG fick under 2006, 83 mkr från ATG. Hur användes dessa ?

Sådana projekt kan leda till personalneddragningar men det kommer de inledda fem projekten också att göra."

Hela insändaren finns på:
http://www.travnet.se/www/public/webb/default.asp?infoID=30418&infoTyp=nyhet


Helgens projekt

Nu är det helg igen.

Har vi tur så får mekanikerna igång traktorn idag. Hoppas verkligen det. Jag behöver sätta mera staketstolpar, sladda vägen och gårdsplan och flytta tunga saker i helgen.

Snart finns det en ligghall till iordningställd där fölstona ska vara i vinter. Måste bara dränera lite.

Jag ska verkligen lägga upp bilder, jag lovar. Jag menar det.

Sällskapshäst funnen

Nu har det ordnat sig med sällskap till lilla fölet som vi väntar till oss. Hon får sällskap av en lillasyster till Goliat, med Super Arnie som pappa, som skall vara hos oss som inackorderad.

Stallbygget går vidare. Dagens projekt är att bättra på väggarna med lagningsbetong.

Halmen regnar sönder. Det kommer varje dag en lagom skur för att blöta ner halmen tillräckligt för att det inte ska gå att pressa den.

Goliat är halt.

Knodden jagar hundvalparna.

Stoföl sökes

Jag behöver sällskap till lilla fölet som vi väntar till oss till hösten.

På Equippa.se ligger därför den här annonstexten.

                              
    20.000 kr16 aug              
Blentarp
Skåne       

Jag funderar också på att istället köpa en arab. Vi får se om det dyker upp något intressant. Hör av er om ni har några roliga förslag!

Uj uj uj

Igår skulle det provas att köra på fina vallen hemma. Det blåste ganska mycket som alltid. Jag vet inte hur jag tänkte men jag tog varken bomull i öronen eller check på Wannabe när jag åkte ut med henne. Jag vet ju att hon kan slå ibland när hon blir pigg så slagremmen sitter alltid på, som väl var. Hon blev såklart så pigg så hon höll på att krypa ur skinnet när vi kom upp på toppen och fick vinden mot oss. Hon ville sticka iväg i nerförslut och när jag tog i henne brakade det loss ordentligt. Det var riktigt nära att jag tappade henne och jag hann få den där obehagliga nutapparjagverkligen-känslan mer än en gång innan hon till slut lugnade sig.

Aldrig mer utan check.

Skörd

Nu har vi fått kornet skördat hemma. Vallen som kom fram såg jättefin ut och nu ska vi sätta nya staket så fort vi hinner. Det blev såklart väldigt mycket gräs i halmen, såg nästan ut som hö, och idag är det regn. Håll tummarna för att vädret vänder så att det torkar innan det ska pressas.

Ikväll ska jag ut och köra häst på stubben!

Lägesrapport

Host, host. Nu är all gammal halm ute från skullen.

Idag ska vi fortsätta med att gjuta ner stolpskor och laga golvet där det behövs.

Host, host.

Tillbaka

Nu har vi bredband på Villiekulla! Hej omvärlden!

Lägesrapport;

Semestern är helt perfekt. Vi bygger stall halva dagarna och ligger på stranden halva dagarna. Tre dagar kvar.
Stallbygget går framåt. Nu är all inredning ute, foderborden bortbilade och innertaket rivet. Idag ska vi åka till bygghandeln och köpa material till boxarna. Foton kommer snart.
Travträningen knallar på. Goliat tålde inte att gå intervaller på Jägersros tunga rakbana. Två jobb och sen var han ofräsch. Efter en veckas vila och behandling kändes han betydligt bättre. Nu ska han få nya skor med bättre grepp och aldrig mer träna på löst underlag. Wannabe blev tagen för att vara ettåring på Jägersro sist vi var där. "Fin häst, är det en ettåring?" frågade Luddes brorsa. Och sedan blev vi frånkörda av ett gäng tvååringar. Vi tränar vidare.
Valparna Castor och Pollux är hemma nu. De bor i sin koja och verkar trivas bra. Igår var vi hos veterinären och vaccinerade. De var så snälla.
Hösilaget är hemma nu. Det kändes lite riskabelt att betala 12 ton utna att ta hem det. Men det gick bra, det fans kvar när jag skulle hämta det. Så nu får hästarna mat i vinter också.

Nu ska jag ut och sko Goliat och rensa bort gammal halm från loftet. Jag återkommer snart med fler rapporter!