Utsikt Villiekulla

Utsikt Villiekulla

Drömmar

Två drömmare

Mys

Mys

Lightning Lohr (Scarlet Knight - No Lesions)

Lightning Lohr (Scarlet Knight - No Lesions)

Dubbelt Arnie Almahurst i blodet...

Dubbelt Arnie Almahurst i blodet...

Rara lilla Lightning Lohr visar att hon faktiskt har dubbelt Arnie Almahurst i
blodet.

Tre av fyra

Tre av fyra

Hur leker man med de här små?

Hur leker man med de här små?

Castor & Pollux är lite förvirrade över hur man ska leka med katterna för att de inte ska bli arga.

Hunden kommer!

Hunden kommer!

Grå kattunge

Grå kattunge
Vad tycker ni att den grå kattungen ska heta? Det är en hona.

Wannabe på resa

Wannabe på resa



Wannabe på väg ut i stora världen. Var en duktig häst nu, lilla vän.

Sörensen igen!

Vamaste gratulationer till Stall Rune Sörenesen som slog till med ännu en seger i torsdags med hästen Grillato som nu har 3 segrar och 1 andraplats på blott 6 starter. Vi ser fram emot fortsättningen.

FREDAG

Åsså var det fredag igen!

Den här helgen är transport bokad för lilla Wannabe (för er som tror att jag är schizo så är det samma häst som Conversation Piece...) till Axevalla. Imorgon lämnar jag henne på Jägersro.

Jag ska kolla in V75-tävlingarna på Jägersro också. Fina hästar och det ska bli roligt.

Ha en fin helg allesammans!

Älgen som ville bli ren

http://sydsvenskan.se/sverige/article275332.ece

Framgång för Stall Rolf Johansson

Lite sena gratulationer så till Stall Rolf Johansson som tog en seger i Norge för lite sedan med hästen Los Dollar. Hästen startade samma dag först i monté och därefter sulkylopp och var femma i montén och vann alltså sulkyloppet. Starkt jobbat av Good As Gold-dottern. Får man gissa att hon värms under sadel i fortsättningen?

Framgång för Stall Sörensen

Varmaste gratulationer till stall Rune Sörensen som tog en seger med hästen Howard Roark.

Villiekulla den 20 oktober 2007

image60



Jag är så tacksam för det skånska klimatet. Så här ser det ut i hagarna nu.

Fredag igen

Så var det fredag igen. Här är strålande fint väder, jag hoppas att det håller i sig.

Lilla Wannabe ska åka på träningsläger hos Rolf och Pernilla på Axevalla. Kanske skjutsar jag dit henne den här helgen. Men det var väldigt långt, 43 mil enkel väg! Så jag ska undersöka om det inte går att hitta någon smidig lösning med transportör istället för att köra henne själv.

Alla hästar är friska hemma nu. Och de verkar trivas bra i sina nya ligghallar. Alla får komma in under tak och de kommer bra överens allihop.

Hujaligen vad mycket hösilage det går åt nu när gräset börjar tyna, kan jag säga! Jag måste fixa ordentliga höhäckar för en hel del trampas ner i leran. Igår kväll slet jag med att städa upp i hagarna så att inte hästarna ska börja äta av det dåliga hösilaget som ligger nertrampat.

Nu finns det en box klar i stallet. (Ja, jag ska fotografera...) Förhoppningsvis blir en till klar i helgen. Och man börjar kunna se konturerna av hur det ska bli i duschrummet. Snart kan Momi komma och kakla.

Hoppas att ni får en bra helg alla! Skriv gärna några rader vad ni har för planer.

Fällande dom i hovrätten för Stureplansprofilerna

Kl. 11.00 idag meddelade Svea hovrätt sitt avgörande i den uppmärksammade våldtäktsrättegången mot de s.k. Stureplansprofilerna. Avgörandet blev en fällande dom för båda männen och påföljden bestämdes till 4 års fängelse.

Höger eller vänster hjärnhalva?

Följ länken och ta reda på om ni styrs av höger eller vänster hjärnhalva;

http://www.news.com.au/dailytelegraph/story/0,22049,22535838-5012895,00.html

Aj

Igår kväll fick nya märren - Madonna Newmen - in en välriktad spark rakt i ändalyckten på mig. Åh, så ont det gör idag! Ena skinkan är helt blå.

Min bror frågade deltagande: "Men hur kunde hon träffa dig där, hur gick det till?"
Sambon inflikade snabbt: "Hur skulle hon kunna missa?"

Hon är pigg på att dela ut sparkar till höger och vänster, så jag undrar om det kan vara hon som ser till att Blixtra är svullen i benen ibland? Idag var Blixtra nämligen svullen i den andra bakbenet, när hon nu äntligen är bra i det första. Morr.

Golietta förkyld

Igår kväll stod det andra fölet (ni vet, Goliats syster e. Super Arnie som kom utan sin mamma för en vecka sedan) med en ordentlig förkylning. Jättesnuvig och helt uppsvullen runt svalget. Det såg ut som om hon svalt två tennisbollar. Min första tanke var; satan, kvarka! Men hon hade ingen feber och kan ni tänka er, i morse var svullnadnerna borta och hon sprang och lekte hur pigg som helst!

Fint virke i den hästen.

För att inte ta några risker har jag ändå isolerat stallet en tid framöver.

Blixtra skadad

Jag är förtvivlad!

Lilla Blixtra (fölet e. Scarlet Knight - No Lesions) har skadat sig. Hon föll omkull för två veckor sedan. Det såg inte så illa ut från början men det syntes att hon skadat ena kotan bak och hon var lite öm även över böjsenan. Igår blev det en hel del spring när nya fölet kom och på kvällen hade hon slagit upp en ordentlig skada på böjsenan. Förbaskat.

Blåst på medlemsrabatt av ASVT!

Det här var ju just snyggt. Nu meddelar ASVT att tidigare utlovad medlemsbonus i fortsättningen bara kan användas i tre hingstar från och med nästa år. Jag känner mig blåst. Där fick ni inga pluspoäng i förtroende av mig.

http://www.asvt.se/

Slopad förprövningsavgift

Jag visste väl att det skulle löna sig att strunta i att förpröva stallbygget hemma i år. Nu läser jag att i budgetproppen föreslås att förprövningsavgiften (6 000 kr) ska slopas. Hoppas...

Ni har väl inte missat...

... att det är fredag idag!

Ni vet redan vad jag ska göra även denna helg - bygga stall.

Men jag ska också hinna åka till banan med Wannabe på lördag och få upp ytterligare en hage. Kanske hinner jag också ställa i ordning så att det blir plats åt Jennie och Patriks
Madonna Newmen och hennes stoföl som ska komma till oss så snart det finns ett hål att stoppa in dem i.

Någon annan som har helgplaner?

Förebilden

Den som undrar vem jag har som förebild i min hästverksamhet får svar här.

Annettes logik

Det är så mycket att göra här på jobbet så jag tror jag måste gå och köpa godis. 



Atle Hamre

Nu får vi se upp igen. Atle Hamre är på fri fot.

På travnet står det att rättegången mot honom har skjutits upp pga sjukdom. Jag funderar. Vem är sjuk? Målsäganden? Så sjuk att han inte kan komma till rättegången? Är han det eller vill han inte komma?

http://www.travronden.se/edrum.jsp?article=14158

Kval till UET-derbyt

Spännande kval. Jag håller en tumme för Beanie M.M. Hoppas att han är fräsch nu. Och Max Hugo förstås, honom håller vi alltid på!

http://www.travnet.se/www/public/webb/default.asp?menuID=1&dayID=4&banID=05&infoID=31272&infoTyp=nyhet

Hingstval

Nu är det dags att börja fundera på vilka hingstar vi ska betäcka med nästa år. (Och om alla ston verkligen ska betäckas, men det brukar ju bli så även om jag varje år tänker att Klarabella inte duger att avla på.) Om det är någon som gör några reflektioner så lyssnar jag gärna!

Stona är;

1.
Klarabella Pellini : Måste vara ett lågbudgetalternativ även i år. (Dräktig med Silver Pine, som ni vet). Hon lämnar dåliga haser, krokiga framben och långa ryggar, så det gör ju inget om hingsten är någorlunda rättställd, särskilt bak, och inte ser ut som en tax. Sedan var hon ju lite knepig i humöret som tävlingshäst, om jag ska vara uppriktig. Det gick åt ett par vagnar. Men hennes avkommor har varit helt okej i humöret. Jag funderar på Zerberus. Sissel Godiva har ju också Quick Pay i stammen. :-) Det fanns någon mer med QP i stammen efter Zerberus som gått bra också.

2. I Love Maui; Här tänkte vi att det skulle bli en ny Storm Brodde!  Hon har svårt att bli dräktig och har inga avkommor ännu. Fryshingstar går alltså bort. Hon är lite åt det grövre hållet exteriört, men ingen jättehäst. Schysst benställning. Det sägs att hon var "ambitiös" som tävlingshäst (tror jag det, 3XHoot Mon...) och hon höll inte för träning.  Vi provar några år så får vi utvärdera avkommorna sedan.

3. No Lesions; Har en riktigt fin 2-åring efter Gentle Star. Har själv och lämnar brutna tåaxlar fram och raka haser. Hon har själv klent bakparti och är lätt i typen. Höll inte heller för träning. Har ett fint stoföl vid sidan efter Scarlet Knight och är dräktig med Muscles Memory.

Kom med förslag!

Knodden för vagn!

Äntligen. Igår fick jag ettåringen för vagn för första gången. Inga problem. En sten föll från hjärtat.

Förstärkning i stallet

I fredags fyllde vi på stallet med ytterligare två hästar; fölstoet I Love Maui och ett stoföl efter Super Arnie - Top Jewel, alltså en syster till Goliat och Knifetown Queen.