Rapport från advokatkursen

Nu sitter jag på en Fågelbrohus konferensanläggning på Värmdö. Här är strålande vacker omgivning , utsökta måltider, trevligt sällskap och en inspirerande kurs. Jag är mycket nöjd. Igår lyssnade vi bland annat på ett föredarg av advokaten Thomas Bodström angående etiska frågor för en offentlig försvarare. Ikväll kommer författaren Theodor Kallifatides (en av mina absoluta favoritförfattare) för att tala om kulturella skillnader. Det ser jag verkligen fram emot.

Men.

Jag längtar hem.


Världens bästa brorsa

Och utmärkelsen "Världens bästa brorsa" går idag till Roger, som är så snäll att han kommer hit och passar opp alla hästar och andra djur under veckan när jag är bortrest.

Världens bästa syrra

Idag är Anna världens bästa syrra. Hon kollar upp busstider åt mig och upplåter sin soffa åt mig i morgon kväll. Jag ska till storstaden på kurs nämligen. Reser i morgon kväll och kommer tillbaka hem på söndag om allt går som planerat.

Oj...

Det blåser.

Knodden tränar

image95
Foto: Lina Renberg

Så här kan det se ut när Knodden härjar med sin mamma.

Fredag

Härligt, det är fredag igen!

På söndag kommer elektrikern för att ordna med belysning i stall och garage och koppla in varmvattenberedaren. Perfekt.

På lördag får vi fint besök av hästkompanjonen Peter från Sigtuna. Alltid lika välkommet.

Men ännu så länge återstår en arbetsdag och jag har massor av ärenden som väntar.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

/Er Annette


Hundjakt

Som om det inte vore nog med hästjakt och avbitna kablar igår, så smet hundarna också på kvällen. Vi blev riktigt oroliga när bara den ena hunden kom hem efter ett par timmar. Det tog ytterligare någon timma innan hund nummer två också dök upp. Så det blev ett antal timmars skallgång i månskenet. Skönt att de kom hem oskadda till slut.

De där hundarna...

Nu har hundarna bitit av elkabeln på Momis släpvagn som stod parkerad hemma hos oss. Det var ju bara väntat. Ligister. Jagar de inte hönor så gnager de på kablar.

Inga nycklar, hästjakt och lera till anklarna

Idag har det krånglat lite för mig.

Det började med att jag glömde mina nycklar på jobbet igår. I morse var jag först hos sjukgymnasten i Skurup och sedan var jag på väg till jobbet. När jag passerade hemmavid upptäckte jag att Knodden och Goliat var i samma hage som fölstona. Aj aj, det går inte, tänkte jag, gjorde en handbromsvändning och åkte tillbaka. (Nästan i alla fall...) Men nu hade jag ju inte nyckel in och jag var klädd i typisk stridsmundering för jurist, vilket innebär lågskor och någon slags löjlig dräkt. Det finns ingen extranyckel som man kommer åt hemma och inga kläder i stallet som jag kunde byta till. Så det var inget annat än att jag fick lov att jaga ut i leråkern som jag var klädd. Det måste sett ganska roligt ut. När rymlingarna väl var infångade och satta i tryggt förvar i stallet (läs: satta i skamvrån) så hade jag liksom lera upp över anklarna. Då var det bara att bita ihop och duscha i kallvatten, eftersom vi inte har något varmvatten utomhus ännu. Brrr. Sedan satte jag mig i bilen, drog upp värmen och körde till jobbet. Här fanns det torra strumpor och skor.

Ni vet vad Sally hade sagt. Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke! Jag säger detsamma och jobbar vidare.

Tjing!

/Pippi Långstrump

Träningsrapport från Axevalla

Nu ryktas det att de kommer få lägga på nytt grus på rakbanan på Axevalla. Pernilla kör så fort där med Wannabe att allt grus blåser av!

"Bra fart i de korta benen", säger kusken.

Kinskyhästen

Kolla in kinskyhästen på den här hemsidan; http://www.equus-kinsky.com/kinsky-visitor-info.html#bohemia

Det vore kanske något att komplettera travhästarna med hemma?

Som hittat

Vi har inte bara en gammal Passat, vi har också en gammal Fiat...

Fiaten är på verkstaden.

- service med kamremsbyte
- nya vinterdäck
- ny motor till torkarbladet
- trasigt avgasrör
- nya bromsskivor och bromsbelägg runt om

Summa: 25 840 kr.

Gode Gud, ge mig styrka.

Tur att jag har mitt nya koncentrerade ginsengpreparat att pigga upp mig med. (Tack, Mr Goodshape!)

Fredag

Ni har väl inte missat att det är fredag?

I helgen får vi besök från Värmland. Lina - som tänker sig att börja jobba hos Lutfi som hästskötare - kommer ner för att provjobba en vecka. Vi håller tummarna för Lutfi!

Och så blir det V75 på Jägersro på lördag. Och så ska hästarna tränas. Så går det till här, på helgerna tränar vi!

Ha en fin helg, alla!

/Er Annette

Det var det dummaste jag har hört.

Här kommer det dummaste jag har hört på länge. Men jag kanske har missat något. Upplys mig gärna!

Så här skriver Anders Lindqvist på travnet.se:

"Jag och många med mig är övertygade om att nästan alla hingstars frysta sperma producerar betydligt sämre avkommor än den färska sperman. Jag hoppas som aldrig förr att dessa rader skapar en seriös debatt i frågan. Jag hoppas dessutom att en del av de pengar Nationella Stiftelsen slänger till höger och vänster snarast reserveras till en ordentlig undersökning om detta. Varför? Jo för att min magkänsla säger mig att just användandet av fryst sperma är den största orsaken till svensk uppfödnings minskade framgångar i de internationella loppen. I massor av år har majoriteten av landets bästa ston betäcks med världen bästa hingstar. Resultatet är massor av klena och medelmåttiga hästar. I mycket få fall har det givit hästar av gulddivisionsklass."


Rödebymålet

Jag läser just i DN att det har startats en insamling till mannen som åtalats för att ha skjutit två ungdomar i Rödeby och att pengarna skall användas till hans rättegångskostnader.

En åtalad i brottmål har inga rättegångskostnader. Obehagligt tilltag med den här insamlingen, tycker jag, och jag undrar vad pengarna skall gå till.

Blixtra vilar

image93   

Det går åt mycket hösilage eftersom Blixtra gärna sover i det.

Sådärja.

Nu har jag kört sönder Passaten helt och hållet. Den ska bogseras till verkstaden imorgon bitti.

I fredags på väg hem från jobbet så kom jag bara till Veberöd. Där höll jag på att köra av vägen för bilen började kränga som om det var punktering. Efter ett tag drev den inte framåt och Micke & Molle, nej Micke och Roger menar jag, fick komma med bogserlinan och dra mig hem. På verkstaden säger de att det är någon drivaxel eller vad det heter.

/Rally-Sally

Träningsrapport från Axevalla

Idag har jag gått ett provlopp här uppe i Västergötland. Det skulle gå 1.25 full väg och det gick jag runt lätt och fint med ett sistavarv på 1.23. Roffe och Nilla är nöjda och då är Mamma också nöjd.

Jag återkommer. Nu ska jag göra mina situps!

/Wannabe

Fler bilder från julen på Villiekulla

Titta gärna in på lillasysters blogg där det finns underbara bilder från julen.

http://annalinnea.net/2007/mysiga-julbilder-och-demondatorer#comment-70

Goal Cruiser

Goal Cruiser      
Det var ett tag sedan sist men jag är kvar. Jag har fått skor med sulor nu för jag blir så öm i fötterna. Jag tränar inte så mycket för vagn längre men de rider på mig då och då. Det är inte så läskigt, det klarar jag. Det är lugnt och skönt att gå i hagen och mästra med Knodden. Och matte borstar mig på kvällarna och säger att jag är hennes favorit. Det gillar jag. Vi hörs! /Goliat

Hjärngympa

Hjärngympa      

Det här var knepigt. Om jag sätter benen i kors, kanske det går?

Hej vad det går!

Hej vad det går!      

Det är full rulle i hagen varje dag. /Blixtra

Tittle Tattle

Tittle Tattle   

Jodå. Jag tränar på. Det är coolt. /Knodden

Kan man få en puss, tack?

Kan man få en puss, tack?
Det är jag som är Blixtra. När jag lägger upp huvudet på boxkanten så här så brukar matte pussa mig på näsan och det tycker jag om.

Smidiga Rally-Sally

Imorse kraschade jag Passaten rakt in i garageporten. Det blev en stor buckla i framskärmen och lacken lossnade.

Smidigt.