Grattis!

Stora gratulationer till Rune och Åsa som tog en seger med Kram - den här gången med skor, får man förmoda - på Bergsåker igår! Vi väntar med spänning på fortsättningen.

Goliat bloggar

Igår var det ett flängande i de där döjobbiga backarna igen med mamma klamrandes fast på ryggen. Jag blev så trött! Det var väldigt varmt och backarna är så långa. (Och mamma är så tjock. *viskar*) Nästa vecka ska vi åka till banan igen. Det är roligare.

Jag får sån där tuppkamspasta nu igen. Den är ganska god. Bara lite läskig nu.

Mamma klantade sig med min ena hov i början av veckan. Hon hade hört av någon norsk tränare att man skulle verka hovarna på något nytt sätt. Och det gjorde hon. Synd bara att hon inte hade fattat att man måste vara försiktig med hur man sätter sömmen sedan. Jag fick jätteont i ena hoven. Det var väldigt läskigt. Som tur var fattade hon det dagen därpå och tog bort skon och lade om den igen. Då försvann det onda direkt.

Vi får äta gräs i sommarhagen nu, det är läckert.

Valborg

Fredag eftermiddag och ledig ända till på onsdag, härligt! Och bilen är nyservad och blev alldeles som ny. Och solen skiner. Alldeles strax ger jag mig av till Skåneland för att fira Valborg på vår fina gård. Ska försöka ta några nya bilder att lägga upp.

Helgens intryck

Helgen var en riktig inspirationsinjektion. Det är så roligt att åka på hästresa och få nya intryck.

Tack Åsa och Rune för alla tips och intressanta idéer! Jag började genast arbetet med Goliats framhovar när jag kom hem. Det kommer ta lång tid. Det fanns - som vi trodde - en hel del att göra.

Tack Alby residens för logi och lycka till med ert hingstval till Den Stora!

Tack la Familia Lohr för skjutsen och lycka till med den väntade tillökningen i stallet! Och gratulerar till en strålande 2-åring i Smart Lohr.

Anna; inte köpa mer på loppis nu... :-) Tack för kaffet!

Lägesrapport

Nu är Knodden frysmärkt, så nu är han en färdig travhäst. Han var så duktig. Vi blev tvungna att åka genom halva Småland för att få detta gjort. Han är nog inte så liten ändå, han var inte mindre än någon annan av ettåringarna där.

Wannabe och Goliat gick jobb på Axevalla i måndags. Känns bra. De gjorde det de skulle och uppförde sig exemplariskt båda två. Wannabe går ett nytt jobb i backen hemma idag och Goliat får gå imorgon om han känns bra.

Klarabella är kvar i Hallsberg hos Silver Pine.

I helgen reser jag norrut till Åsa och Rune i Bollnäs. På vägen ska jag hälsa på lillasyster och Jeppe & Lena i Sigtuna och titta på ett fölsto i Uppsala.

Idag regnar det i denna gudsförgätna håla.

Helgens projekt

1. Köpa staketmaterial och sätta staket.
2. Plocka sten. (Nej, det tar aldrig slut.)
3. Byta däck på bilarna.
4. Riva stallinredning.
5. Titta på allt ogräs i trädgården. (Rensa tar för lång tid, så jag tittar bara.)
6. Elda och flytta skrot. (Nej, det tar heller aldrig slut.)

Hingst bokad till Klarabella

Äntligen blir det Silver Pine! Jag har velat ha en avkomma efter honom sedan jag hade hand om honom på Staro för hundra år sedan. En fantastisk häst på alla sätt.

I morgon skjutsar jag Klarabella till Hultberg i Hallsberg.

Dagens projekt

Något är fel. Det blåser inte!

Dagens projekt är att elda, sätta staket och - just det - plocka sten.

Grattis Mia med familj och Tosca Du Ling till en fin tredjeplats på V75 igår!

Stenplockning

Åh, vad roligt det är att plocka sten på åkrarna!
Not...

Träningsrapport

Goliat: Nu fick han ett backjobb under sadel igår trots att det inte har gått 10 dagar sen det senaste jobbet. Han såg så fin ut i benen och ryggen efter banjobbet i lördags och nu ska han stå hela påsken, så jag ändrade planerna lite. Han kändes helt ok.

Wannabe: Gick ett lätt, lätt jobb i backe igår. Var varm i en kota bak efter banjobbet i lördags, men det gick över på en dag, så det är nog ingen fara.

Knodden: Tömkörs. Arg.


Vårsådd

Nu är utsäde och vallfrö beställt. Det blev maltkorn (Leve Skåne!) Prestige och vallfröblandning 40% timotej, 30% ängssvingel, 15% ängsgröe och 15% rödsvingel. Vallfröet måste de blanda ihop särskilt till mig, för sån blandning hade de inte sedan tidigare. Det kommer bli perfekt.

Träningsrapport

I lördags var det roligt att träna häst. Både Goliat och Wannabe uppförde sig exemplariskt och tränade bra.

Goliat; 1,28 över 1600 meter med 1,22 sista 500 m och 1,17 ett par hundra meter för att testa och det var inga problem. Tung i kroppen och dåligt snärt i steget, men det kommer säkert med fler snabbjobb.

Wannabe; 1,40 över 2000 meter. Jag hade alldeles för lång check och hon behöver visst stöd. Fick sitta och bära henne och hon kan betydligt snabbare med rätt balans. Uppförde sig perfekt och det blir roligt att fortsätta träna. Hon känns inte alls lika liten när man kör henne som hon ser ut.


Om blistring

Till alla er som genom årens lopp har flinat åt mig för att jag konsekvent vägrar att använda blister på mina hästar. Läs detta och kom ihåg att jag alltid har svarat att blister borde inte finnas att tillgå överhuvudtaget eftersom det är tillräckligt att en enda häst felbehandlas för att motivera att det är totalförbjudet. På den punkten ändrar jag mig aldrig.

http://www.sydostran.se/index.55306---1.html