Trevlig helg

Det blev 40 ton hösilage. Bra. Då klarar vi oss ett tag.

Nu håller jag tummarna för Smart Lohr som startar på Gävle idag.

Grattis Stall Rolf Johansson till seger med Magic Kingdom på Axevalla i onsdags.

Tur med spåret

Å tack. Spår 3 bakom bilen med Håvard på tisdag. Det passar mig alldeles utmärkt. Då kan jag väl inte ställa till alltför mycket i loppet, tycker jag.

Skördetid

Idag får jag hjälp av min pålitliga hjälpbonde Ingemar att slå hösilaget. Han kom farande med sin monstertraktor i morse.

Och jag har anmält Håvard till amatörlopp på Jägersro. Nu får vi se om startpoängen räcker så vi får vara med. Samma dag är Dean Dream anmäld till kval.

Tack kära gäster!

Tack för en riktigt fin midsommarafton!

Sveriges Travhästägares Förening

Du som är hästägare kanske har intresse av Sveriges Travhästägares Förenings hemsida som nås på den här länken; www.travhastagaren.se

Grattis kära Lina!



Sverigeloppet i monté gick välförtjänt till Petra Friberg och Jan Henriksson genom Volym Sund, riden av Lina Renberg.

Det var ni så väl värda. Grattis.

Nej,

Det är inte jag som har stämt Axevallatravet för Lars Ugglas räkning. Nu har jag fått den frågan fyra gånger redan idag och klockan är bara kvart i elva än...

Lägesrapport

Igår startade Håvard i b-lopp på Jägersro. Han kom femma och tjänade 700 kr. Vilken framgång! (Men vi var iallafall snyggast av alla. Det är ju det viktigaste.)

Dina gick provlopp under sadel och det såg bra ut. Vi säger att hon var först i mål (även om det kanske var på håret) på en 1.25-tid ungefär.

Blixtra fick också se sig om på Jägersro och hon skötte sig verkligen fint.

Idag skiner solen på Villiekulla!

men...

Nu är allt som vanligt igen. Jag gick till fel sjukhus i morse. Hade en kallelse till nåt logopedtjafs. Jag fattade inte vad det var för nåt men tänkte att det är väl nån av mina hundra krämpor som ska kollas och traskade till mitt vanliga sjukus. I Lund... Och så skulle jag varit på plastikkirurgen i Malmö. Där det är ungefär två års väntetid. Smidigt Sally. Bara att vänta på nästa kallelse.

Träningsrapport på allmän begäran

Igår var vi seriösa med träningen (internt skämt) och chockade Dean Dream och Howard Roark med lite träning på Jägers.

Håvard gick provlopp och kändes bara lite ofräsch. Han paddlade runt ovalen på 1.23 ungefär 1640 m och får testa b-lopp nästa helg.

Dina gick ensam i långvagn och var helt lugn och fin både före och under jobbet. Bara lite ofräsch stakade hon sig runt 2 000 meter efter 1.30 första varvet och 1.22 andra varvet. Vi försöker kvala henne snart.

Och tant Annette är idag åtgärdad med akupunktur. Bara lite ofräsch.

Blixtra hemma

Igår kom Blixtra hem igen från sitt träningsläger hos Åsa och Rune i Bollnäs. Stackars hästen var alldeles groggy efter den långa resan.