Hårdträning

Igår skulle det motioneras. Med mycket möda och stort besvär släpade jag in motionscykeln från uterummet och kopplade in den. Sen tittade jag på den en stund. Sen hittade jag den lilla balansplattan! Ah, den orkade jag stå på en stund. Sen tittade jag på cykeln en stund till. Sen somnade jag i fåtöljen under luftvärmepumpen.

Hårt pass.

Mrs Boss

Idag har lillasyster och jag sett filmen Australia. Det går bra att i fortsättningen kalla mig Miss Boss. (Som huvudpersonen, för er som inte sett filmen.) 

För er som inte orkar genomlida 2 tim och 45 min i en biosalong så tänkte jag så här att jag lägger upp en bild på det som var något av filmen att se så besparar ni er besväret. Varsågoda - Hugh Jackman!


Källa: http://daveintexas.files.wordpress.com/2006/07/hugh-jackman.jpg

Snart

Mina favoritosteopater skulle komma hit "snart" för flera veckor sedan. Undrar när det är "snart"? :-)

Jul på Villiekulla 2008

Ja, det blev en riktigt god jul i år också. 

Kramar från allas Er Annette

Mammagrisen Amazing

Jag släppte ihop alla ston och föl i hagen igår. Imorse såg jag på håll hur Amazing jagade Broadway Hall-ungen (Bodil kallad) upp och ner för fältet. Jag gick närmare. När jag kommit in i hagen hade Bodils kloka mamma (Fine Fizz) kommit till Bodils undsättning och skulle till att jaga undan Amazing. I samma ögonblick fick Amazing syn på mig och att jag befann mig närmare än hennes mamma (No Lesions). Amazing blev rysligt rädd för Fine Fizz och stormade i full galopp hela vägen fram till mig, rundade mig och tvärstannade bakom min rygg. Där stod hon sedan och kikade på märren som kommit efter henne. Vilken tuffing...

Julfröken kommer!

Måndag den 22 december och idag kommer äntligen lillasyster och styr upp julen här på Villiekulla. Så välkommen!

Dagens reflektion

Det är lite obehagligt när stygnen kryper ut i läppen.

Väderleksrapport

Ikväll har vi regnstorm. Det flög just en 4 meter lång plåt över gårdsplan. Inget förvånar längre.

Grattis

Seger i V75 för Tosca Du Ling. Grattis.

En epok är slut

Idag har Klarabella Pellini lämnat oss. Tack för allt, Klarafina.

En mörk dag för travet

Igår kväll förfasades många över de förskräckliga historier om djurmisshandel det vittnades om i TV4:s Kvällsöppet. Det är verkligen tungt för travets aktiva att svara på frågor idag efter ett program som fick det att se ut som att det som beskrevs är det allmänna sättet man behandlar hästar på inom travet.

Jag vill passa på att ta det här ärendet som ett exempel på att det inte är lämpligt att media uppträder som dömande instans. Rättegångar skall hållas i domstol och ingen annanstans.

Veckans katastrof

Jag har börjat vänja mig vid att det är minst en katastrof i veckan i mitt liv. Denna veckans katastrof var morgonens jordbävning. Jag stod i stallet när allt började röra sig och ett högt buller hördes. När det började knaka i takstolarna sprang jag ut på gårdsplan. Min första tanke var att stämma Sydsten som har ett stenbrott någon km från mig - nu fick det vara nog med sprängningar, tänkte jag. Men sen läste jag om skalvet i Sydsvenskan och insåg att jag befann mig några kilometer från skalvets centrum.

Hälsningar till Fridolf på skidsemester

Allt går bra här hemma. Dean Dream var lika fin och snäll som vanligt i jobb hos Janne idag. Lina och Ferdinand var också med och den hästen var också fin.

Tur att jag skodde om Håvard med broddskor runt om igår eftersom det är 5 plusgrader och inte en isfläck idag...

Ingen hund har rymt, kors i taket.

Ta det försiktigt i backen!

Körlicensen räddad

Idag klarade Håvard och jag av sista utbildningsloppet som krävdes för att rädda min körlicens från att frysa inne pga att jag inte kört lopp på länge. Det gjorde lite ont med grusstänk på läppen, men det får det vara värt.


Tack, snälla ni!

Idag blev jag överraskad med julbord hemma som mina snälla medhjälpare ordnade. Ni är så rara, tack så jättemycket för er omtanke. Och särskilt tack till Frida för den fina julklappen.

Nu har jag smugit mig in till byrån - likt Fantomen på Operan - för att kolla till mina ärenden.

/Scarface

Gårdagens äventyr

Jag gjorde illa mig lite grann igår. Eller, det var snarare Aloha Spirit som gjorde illa mig. Jag råkade få mina läppar mellan hennes tänder, kan man säga. Så kan det gå när man har "fladderkäft" som Lundell kallar det. Nu är läpparna ihopsydda (nej, inte med varandra om ni hoppades på det) med 14 stygn och det gör lite ont faktiskt.

Träningsrapport

Igår gick Howard Roark provlopp. Han var så duktig, världens snällaste häst. Jag visade honom vojlocken innan vi åkte ut så han skulle veta vilket spår vi hade och sen åkte jag bara med.

Som sällskap hade vi med oss Monsieur De Mai. Jag ville få en avstämning hur han känns nu efter ett par veckors behandling. Det kändes tyvärr inte alls bra. Han fick gå två bakvarv och sträcka på sig 500 meter men sedan avbröt jag eftersom han var tydligt besvärad och fick inte alls ihop aktionen. Han verkade bekymrad över att vara på banan också. Jag får fundera lite på den hästen.

Fröken Annettes känsla för regn

Idag är det snöblandat regn.

Väderleksrapport

Idag är det inte regn. Det är istället hällregn.

Hyresgäst sökes

Nån som vill bo hos mig i min "sommarstuga"?