Däckbyte

Ok. Vem kommer hem till mig och byter däck på min bil och hästtransport i helgen?

Nu får de väl ändå...

Nu undrar jag. Vad är det som får STC att uppfatta sin roll på ett sådant sätt att det som beskrivs i pressmeddelandet nedan kan hända? VEM kom med idén? Är det du, Göran?

STC har polisanmält Benny Christensen för urkundsförfalskning mot firman Gräv & Dikning och för bedrägeriförsök mot STC. Travförbundet har även kopplat in en advokatbyrå för begäran om omprövning hos tingsrätten, som beslutat att upphäva STC:s licenskommittés beslut att frånta Christensen en plats på proffstränarkursen. Bakgrunden är att i samband med STC:s licenskommittés uttagningar till proffstränarkursen bedyrade sökande Benny Christensen på direkt förfrågan från STC att han inte hade förfallna skulder till leverantörer inom travsporten, vilket är ett krav som STC ställer för att överhuvudtaget få gå kursen. Därefter framkom att Christensen hade förfallna skulder och utbildningsplatsen drogs omedelbart in. För att vilseleda STC tvingade därefter Benny Christensen firman Gräv & Dikning att falskeligen skriva andra kvittensdatum än när betalning faktiskt erlades. Tvånget bestod i att firman inte skulle erhålla betalning över huvud taget om Gräv & Dikning inte signerade kvittenserna med felaktiga, bakdaterade, datum. STC:s beslut att frånta Benny Christensen utbildningsplatsen står fast."

Be Mine Pellini

Ny seger för Be Mine Pellini på Solänget i måndags. Grattis Stall Pellini. Jag blir så klart stolt eftersom Be Mine är född hos oss och därför i hjärtat känns som vår häst lite, lite...

Lycka till på Valla!

STC och processrättens underbara värld

Travtränaren Benny Christensen har anlitat den skicklige advokaten Ulf Yxklinten för att få ändring på STC:s beslut att ta från honom platsen på proffstränarkursen. Solna tingsrätt fattade omedelbart beslut att ändra STC:s beslut utan att först höra STC. Tidningen Travronden har fått följande kommentar från STC: "När Travronden informerar STC:s jurist Göran Wahlman blir han helt tagen på sängen. - Va!? det här visste jag ingenting om och det låter väldigt märkligt att Tingsrätten går in och tar det här beslutet utan att vi får veta någonting. Jag måste ta kontakt med dem omedelbart, säger Wahlman."

Stiligt, Yxklinten!

Välkommen till processrättens underbara värld, Wahlman.

Monsieur De Mai



Så här ser Morgan ut. Han ska vara här på Villiekulla för att bli frisk i sina ben.

Howard Roark



Så här ser jag ut. /Håvard

Lads på rymmen...

Igår fick jag lov att hämta mina Lads (Castor och Pollux) hos Polisens hundstall i Malmö igen. De sov sedan hela kvällen i min fina soffa.

Stall Rolf Johansson i flytet

Nya framgångar med en seger med 2-åringen Crystal Tooma och en tredjeplats med Qustion Brew på Färjestad i går och det blir ett riktigt bra år för Stall Rolf Johansson. Pernilla T satt i vagnen efter båda hästarna!

Lawyer Lohr



Krokodilen.

Rite On Line - Aloha Spirit - Sugarcane Hanover

Amazing Lohr



Muscle Memory - No Lesions - Sugarcane Hanover

Frida och Håvard


Goal Cruiser till vila



Idag har Goliat lämnat oss. Efter lång tids hälta har vår fina häst fått somna in. Goliat har alltid en särskild plats i våra hjärtan.


Okej då!



Ja, efter allt tjatande så lägger jag väl upp en bild på Rogers (brorsan) bygge då!

Här ser ni vad Roger bygger på jobbet.

Måndag

Skönt att vara tillbaka på jobbet igen så man får vila upp sig lite. Det har varit full aktion hemma på Villiekulla i helgen. I fredags kom min duktiga stallhjälp Frida och stannade till söndag em. Hon hjälpte mig att städa och sköta om hästarna. Nu har Howard Roark landat här nere i Skåne och de är sådana kompisar Frida och "Håvard".

På lördagen tog vi en tur till Byggmax och köpte takreglar till nya ligghallen och lite annat material till en av de gamla hallarna. På vägen hem köpte vi staketstolpar. (Som vi inte hann sätta upp, men nu ligger de hemma i vart fall...) Sedan lämnade jag min bäste vän traktorn till grannen Jack för service.

På söndagen fick vi hjälp av Jennie att verka fölens hovar. Lilla Krokodilen ville inte alls vara med så vi hamnade i en hög på golvet en stund. Men det gick fint att raspa sista hoven liggande. Flickorna var så skötsamma så. Tur det eftersom de är två riktigt biffiga brudar som vi inte skulle orka brotta ner om de satte sig på tvären... Sedan fick vi välkommen hjälp av Fridas farsgubbe och farbror med att lägga upp de sista takreglarna på ligghallan. Tyvärr blåste det för mycket för att lägga på taket. (Jag undrar när man någonsin kan lägga tak här. Det blåser alltid...)

På söndag kväll anlände min mamma Lena. Hon körde sin lilla bil med sin lilla hund vid sidan hela vägen från Aneby i Småland för att komma och hjälpa mig med alla saker som måste göras hemma.

Nu är det en ny vecka och nya tag. Jag börjar med en stor kaffe latte.

Kramar från er Annette


Spex

Igår var vi på byrån på studenternas Boelspex. En mycket trevlig kväll och jag drömde mig tillbaka till studentlivets underbara värld.

En ut - en in

UT:
Best In West. Såld till Jennifer Merckx, Belgien.

IN:
Howard Roark. Flyttar till Skåne inom kort för att testa monté och miljöombyte. Välkommen Howard.

Tack snälla lillasyster

Idag fick jag en "bli glad"-påse full med presenter av min lillasyster. Hon är inte alltid en plåga. Tack, kära du.

Madicken såld

I lördags såldes den hos mig inackorderade Saved From Above (Madicken) på Kriterieauktion i Stockholm. Köpare var Krister Jakobsson i Bollnäs.

Var en duktig flicka nu, Madicken.

Det var en rolig resa till Solvalla. Tack så rysligt mycket Jesper och Lena för all hjälp och rum till både människor och häst. Jag råkade visst glömma plånbok, jacka, batteriladdare och lite saker i duschen hos er... Men jag själv kom hem till slut i vart fall!

Och tack Peter som öppnade kliniken kl halv sju på söndag morgon för att fixa min nacke.