Knodden


Rite Spirit (Rite On Line - Aloha Spirit)



Olof, Free Spirit är redan upptaget... :-)   /Annette

Rapport från Kalmarresan

Besten var mycket duktig igår och blev 5:a på tiden 1.17,5 trots besvärliga trafikproblem under loppet med hästar som både trängdes och stannade framför honom. Vi är verkligen nöjda och glada och letar nya lopp.

Jag tror Besten kände igen sig på Kalmartravet, där han tränats i flera år. Jag var på vippen att tappa honom på stallbacken när jag gick med honom före loppet. Han var väldigt laddad och gick liksom ett lopp med mig i grimskaft nere på stallbacken före det riktiga loppet. Haha. 

Det var flera som kände igen Besten också. Både uppfödare och tidigare ägare kom och hälsade på sin "Pelle" som de kallar honom. Det var trevligt.

Men det var lååångt till Kalmar. Vi var hemma mitt i natten och idag är det segt här. Vi (Lina, Frida och jag) ska snart packa in Wannabe och Knodden och åka till Jägers för ett snabbjobb. Idag ska vi prova Wannabe under sadel.


Sur-Besten vill inte tvätta sig



Töserna har schamponerat mig inför Kalmar-resan imorgon. Blä, vad det luktar illa.

Monté på fältet


Skulle man kunna köra premieloppet hemma på fältet, tro..?


Frida, Wannabe, Annette och Knodden


Frida och Wannabe



Nästa montéryttare skolas in...

Start för Best In West på fredag

På fredag packar vi in Besten och reser till Kalmar för start i montélopp. Vi fick spår 3 (autostart) och Lina Renberg sitter upp. Hon red honom i jobb igår och de var så fina så.

Ni kan börja hålla tummarna redan nu!

Lägesrapport

I Love Maui: Fortsatt dräktig på 27 dagar. Ni håller väl tummarna?
Aloha Spirit: Undersökt idag, det ser ut att kunna vara tid för seminering i helgen. Såklart. Posten har ju stängt hela midsommar och hon ska semineras med Enjoy Lavec från en annan landsända.

Alohas familj på visit

I helgen hade Aloha besök av sin familj från Göteborg. Inte mindre än sex nyfikna småflickor stod med stora tindrande ögon utanför fölhagen. Stora Goal Cruiser lät sig tålmodigt klappas men höjdpunkten var ändå när Klarabellas och Lisas föl vågade sig fram till barnaskaran och lät sig klappas. En fantastisk syn.

Välkomna åter!

B-loppsrapport

Idag har Best In West startat i b-lopp på Jägersro. Jag fick någon slags hjärnstillestånd och lät bli att ta på honom senskydden (eftersom jag tog av honom framskorna, så behöver  han säkert inte senskydden, tänkte jag) och det var inte särskilt smart. Han slog sig på en skena från start och galopperade. Jag får ta på mig det. Efter galoppen pinnade han runt på 16,5 i 2 000 meter, sa kusken (Niklas Lindblad) som var riktigt nöjd med hästen. Besten blev väldigt ivrig från start men uppförde sig helt perfekt både före och efter loppet. Vi är så nöjda med honom och anmäler igen om två veckor ungefär. Nu går han i hagen tillsammans med Knodden och har det gott.


Analysbesked

Näringsvärden och mineralinnehåll i årets första skörd av hösilage/kg torrsubstans:

Smrp:     79 g
Energi:   11,1 MJ
Ca:          3,4 g
P:             2,4 g
Mg:          0,9 g
K:            24,2 g

Det blir fint till fölen det. :-)

Besten inkvalad

Besten uppförde sig så fint och är nu inkvalad på tiden 18.8. Han var snäll och lugn och travade fint hela vägen.

Lägesrapport från sydfronten

I Love Maui dräktig. (Med Zerberus.) Det såg nästan omöjligt ut att få henne dräktig att döma av svaret på biopsin vi tog för en tid sedan. Men nu är hon alltså dräktig på 15 dagar. Nu ställs hon på Hippotrim ett par omgångar under dräktigheten för att undvika att hon resorberar. Håll alla tummar för att det håller hela vägen.

No Lesions seminerad i fredags. (Med Varenne.) Det krisade till sig lite när vi insåg att Lisa behövde semineras och både post och flygfrakt hade stängt i tre dagar för nationalsdagsfirande och helg. Men det löste sig så den lilla vita lådan kom till Skåne från Menhammar ändå med hjälp av bra kontakter. Och det räckte med en seminering, så nu är Lisa och fölet hemma igen.

Det blev 97 hösilagebalar. Det är en helt okej skörd i torkan och det räcker hela vintern. (Om jag bara gör mig av med några hästar och inte drar hem fler...)

Nybygge. Idag har vi påbörjat grunden på en ny ligghall som behöver vara klar före hösten.

Besten gick jobb i backen här hemma igår. Helt okej. Lättare att köra nu sedan han fått sina tänder raspade. Jag använde pulsmätaren för första gången på honom och insåg att backen är för kort.

B.G.Hannah med sitt grå föl har åkt hem.


Hösilaget slaget

I tisdags fick vi vårt hösilage slaget. På fredag ska det pressas och analysprov skickades igår.

Kval för Best In West

På tisdag kvalar Besten på Jägersro. Niklas Lindblad har haft vänligheten att åta sig kuskuppdraget, det tackar vi för.

Nu förstår jag...

Nu förstår jag...
Vart alla "ex" tar vägen! Inte undra på att man aldrig hör av dem.

Elitloppsminnen

Elitloppsminnen

En sekund senare hade även grön kusk mössan på, efter en barsk västgötsk uppmaning! Kanske enda dagen på året vi får se sådant publikfrieri därifrån?

Elitloppsminnen

Elitloppsminnen

Johnny Boy. Åsså någon i blått, vet inte vem det kan vara...

Vem är tokigast - hästen eller jag?

Vem är tokigast - hästen eller jag?

Lite roliga bilder får vi bjuda på också. Som den här! Vi är lika galna båda - Knodden och jag.

Goal Cruiser på bete

Goal Cruiser på bete

Lisa och Muskeltjejen på Helsingborg

Lisa och Muskeltjejen på Helsingborg

På väg hem från sjursjukhuset.

Courtan ska ut och åka

Courtan ska ut och åka

Jag har lyckats fånga henne!

Best In West utan vinterpäls

Best In West utan vinterpäls

Det fanns en häst under vinterpälsen.