Packa packsäck

Semestern skulle väl ha börjat nu ungefär. Bara några saker kvar som måste göras på byrån...

Men jag packar i vart fall för en vecka i Skara med Stochampionatstävlingar i helgen. Lilla Blixtra startar imorgon.

Letar hundpensionat eftersom hunden inte kan vara med i den hyrda stugan. Får se om det blir till att sova i bilen tillsammans med Pollux eller om han får en plats på pensionat. Verkar inte helt lätt.

Packa ja. En vecka i Skara. Stövlar, regnrock, paraply. Klar.

Djuren, sporten och etiken

Läs om ämnet intresserar dig artikeln från idrottsforum.org här

Stallbackskultur och arbete i svensk travsport 1930–2003

Läs om ämnet intresserar dig artikeln från idrottsforum.org här

Om manligt och kvinnligt inom trav- och galoppsporterna

Läs om ämnet intresserar dig artikeln från idrottsforum.org här

Blixtra


Pannkakor med lönnsirap

... blev det till frukost idag. En favorit.

Under veckan har all energi förbrukats till att avsätta Axevallas blomsterflickor. Jag blev deprimerad på kuppen.

Läs om spektaklet
här

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article13320263.ab

Vad är det som händer med sportsligheten?

Startlista till Ulf Thoresens minneslöpning 2011;


Nr Hestens navn Kusk Inntjent Volt Auto 2100

1 Labero Broline Ulf Ohlsson 400.239 1.16,3v 1.14,4a 2100

2 Brad De Veluwe Tuomas Korvenoja 1.107.4831.12,5a 2100

3 Illuminato Winner L. Eirik Høitomt 178.000 1.16,9v 1.15,7a 2100

4 Bullo Citrullo Markku Nieminen 100.346 1.18,5v 1.15,3a 2100

5 Obey Kronos Lutfi Kolgjini 175.701 1.17,7v 1.13,8a 2100

6 Rocky Winner Thor Borg 82.000 1.18,0v 1.15,7a 2100

7 Staro Foot Loose Arnold Mollema 213.809 1.13,0a 2100

8 Rambo Flex Rene Kjær 426.526 1.13,2a 2100

9 Showtime F. Johnny Takter 327.516 1.14,9v 1.14,2a 2100

10 Juliano Rags Noralf P. Brækken 145.431 1.16,9v 1.13,9a

 

Enligt Jarlsbergs sekretariat rankades de anmälda hästarna och de tio högst rankade kom med i loppet.

 

Global Nobel - tränad av Anna Forssell och fjolårets vinnare av Svensk Uppfödningslöpning - 921 000 SEK insprunget, 16,7 volt, 15,0 auto, var anmäld till loppet och Forssell ville starta i loppet. Hästen rankades alltså som sämre än samtliga de tio ovanstående.

 

Var och en kan göra en egen reflektion över hur sportsligt det här är. Alla som tror att Global Nobel hade fått starta om han varit i träning hos någon av de större och mer namnkända tränarna räcker upp en hand. Bara ännu ett exempel på vilka villkor som gäller för en mindre tränare.

 

Jag har sagt det förut, det gäller inte samma villkor för alla inom travet. Det är trist och inte bra för sporten. Det är inte svårt att förstå att det är svårt att motivera sig för sitt arbete som mindre travtränare när man blir jämförd med de större tränarna som inte driver sina verksamheter på samma villkor. Det är inte så enkelt att du blir framgångsrik som tränare om du är bra på att träna häst, har bra hästar och gör bra resultat. Nej, det ska till något annat också. Travet har förändrats, det tror jag vi kan vara överens om. Frågan är till vad?


Resultatrapport

Det blev en tredjeplats för Blixtra och Pernilla Therese på Vaggeryd. Vi är helt nöjda med insatsen och laddar för nya uppgifter.

En och en halv vecka till lite ledighet för mig.


Fredag! Och en liten hälsning till "Allan Lindskog"

Idag är det fredag och här kommer det att bli en spännande helg. Som sagt tidigare blir det Halmstad idag för att heja fram Warrawee Lizzy. Håller en tumme för Lina Renberg också (enligt min lekmannabedömning en av våra skickligaste montéryttare) som ska ut på banan, något som händer alldeles för sällan. Jag begriper inte varför inte tränare anlitar henne som ryttare i loppen oftare.

Det blev tyvärr en liten galopp för Kråkan Lejonhjärta i tisdags. Men han var väldigt söt i alla fall. Kråkan Lejonhjärta är lite lättskrämd så det är inte enkelt att vara kusk. Var inte ledsen för det, Niklas, vi är många som har kört galopp med Kråkungen. Bättre lycka nästa gång. Gitte letar förmodligen autolopp precis i denna stund. ;-)

Och så en liten hälsning till den person som kallar sig Allan Lindskog och som skriver hatbrev till oss - kul att du följer hemsidan www.stallrolfjohansson.se så noga och kommer ihåg varje ord som skrivits om stallet! Och vi blir smickrade av att du har sådant förtroende för Rolf som tränare och Pernilla som kusk att du spelar på våra hästar gång på gång. Tråkigt att du har så svårt att hantera spelförluster att du måste skicka hatbrev. Du kanske borde försöka dra ner lite på spelandet? Det finns en stödtelefon för personer som har problem med sitt spelande;

"Spelar du för mycket?
Ring stödlinjen 020-81 91 00"

Sanering nästa.

I helgen satte Pollux fyr på huset i Slätteröd. I morgon bitti kommer saneringsfirman. Det var ju lägligt inför att jag måste börja flyttstäda snart.

Tack Vaggeryd!

Spår 3 bakom bilen för Blixtran och Pernilla Therese på söndag. Phew. Hon är så stänkrädd... Hästen alltså.

Stallrapport

Tisdag morgon. Igår fick Stall Rolf Johansson besked på nytt blodprov från Blixtran som visade normala muskelvärden igen. Halleluja! Nu blir det start på Vaggeryd på söndag och jag har lyckats tjata till mig den bästa kusken den här gången, Pernilla T Johansson. På söndag blir det alltså en tur till Vaggeryd. Då måste man ju passa på att hälsa på bästa Wannabe också.

På fredag inleds travhelgen med Stosprintern på Halmstad. Jag åker för att heja fram årets underdog i loppet - Warrawee Lizzy och hennes tränare Rune Sörensen och hennes uppasserska Åsa Miller.

Idag ser vi fram emot att lilla Kråkan Lejonhjärta (Lawyer Lohr) ska starta på nytt för sin nya tränare Gitte Stafström. Lopp ett på Jägersro. Niklas Lindblad som körde Kråkan så förtjänstfullt senast på Halmstad (där det blev den fina tiden 1.16,6am) sitter upp igen.