Hula Hula (Zerberus - I Love Maui)



Man måste vila sig lite.

Bråttom


Hoppsan


Hoppsan


Kärlek



Jan Henriksson med dotter.

Inget föl än

Vi väntar på Mauis föl. Men det dröjer nog några dagar till.

Dagens samtalsämne

Idag avhandlades laguppställningen i fotbollslaget HIF år 1955 vid fikabordet. Så är det att jobba på en arbetsplats där medelåldern är 58 år.

Han slog ju Garantido i vart fall.

Ja men det får man väl vara nöjd med? I debuten för Larssons var Muscle Memory i mål före båda Garnatido och Smashing Klipp. Det är ju minsann inga dåliga hästar.

Bra reklam för avelshingsten Muscle Memory?

Jag håller verkligen tummarna och önskar Larssons lycka till. Men. Det är inte roligt att ha en avkomma efter Muscle Memory i hagen som man har tänkt sälja om den här leken med fortsatt tävling misslyckas.

Ska det vara intravenöst?

Jag brukar köpa latte i caféet under byrån på morgonarna. Idag frågade grabben som säljer den: "Ska det vara intravenöst?"

Det är så härligt att vara allergisk...

Om jämställdhet

Jag förstår inte. Kvinnor klagar över att de bara har 85 % av männens löner. Men herregud, de har ju sina egna löner också!

Grattis Frida!

Stort grattis och lyckönskningar till Frida som fått besked idag att hon är antagen till hästgymnasiet på Jägersro till hösten. Det blir perfekt för dig Frida!

Grattis Janne och Petra

Varma lyckönskningar till Janne och Petra på Slätteröd som blivit föräldrar till en tös! Vi väntar med spänning på ponnytravaren.

I Love Maui



Dräktig Zerberus. Beräknas föla 20 april.

Dean Dream och Ulrika



Vi testar ridträning nu när ryggen verkar schysst.

Best In West kung i Belgien

Hedershästen Best In West gjorde i söndags sina två första starter i sitt nya hemland, Belgien. Han vann lätt båda loppen! De nya ägarna ringde och var överlyckliga. "He is explosive from the beginning and excellent in the turns" ropade de på belgiengelska. De kommer nog få mycket roligt med Besten i sommar, tror jag. Skönt för Besten att få vara lite excellent också på gamla dar.


Annette - Morgan 1 - 0

Det var nära, riktigt nära, att Morgan lyckades bocka av mig idag. Vi skulle testa rida intervaller och det tyckte Morgan till en början var så roligt att han skulle leka lite och bockade som en unghäst. Men tant satt kvar. 1 - 0

Frida och Knodden


Monsieur De Mai



Morgan i händerna på Olof.

Odödlig igen



I helgen har mina favoritosteopater Peter  och Olof varit på besök. Tack för att ni kommer och lagar hästarna och mig då och då. Idag är jag odödlig igen men igår var jag inte så kaxig efter behandlingen när jag däckade kl åtta på kvällen och sov som en gråsten till kl sju på morgonen. Bilden är från förra sommaren och visar när Peter behandlar Lawyer. (Nej, jag har inte klippt bort huvudet på Peter, det var inte med på bilden faktiskt.)

Vi har tränat häst också. Alla tränar på åt rätt håll nu och jag får så fin hjälp av duktiga ryttare. Nästa helg är det nog läge för banjobb med ett gäng.

Nu är det söndag. Lite frukost, sen kommer Jennie och hjälper mig träna häst och i eftermiddag kanske jag kan lura Ulrika att hjälpa mig att bygga staket. Det är ju en väldigt rolig lek.

Pollux bloggar



Det är bra när mamma är mörkrädd för då får jag tryna i soffan bredvid henne. /Pollux

Säsongen börjar för Smart Lohr

Ikväll kvalar Smart Lohr. Jag hoppas att galoppgenen har vuxit bort över vintern.

Ny seger för Stall Rolf Johansson

Pernilla Therese tog hem lärlingsloppet på Färjestad i måndags med hästen Splendido Star. Stallet har gjort ett fint jobb med hästen som är ny i träning. Grattis!