Välkommen hem

Välkommen hem

Wannabe hem

På tisdag kommer Wannabe hem med Gunnar Olssons hästtransporter.

Besten och Emma

Besten och Emma

Måttligt roande

Nu är det väl i alla fall lite uppförsbacke. Det är snöstorm och vinden lyckas på något märkligt sätt komma från alla väderstreck så det blåser in i alla ligghallar, trots att öppningarna är åt olika håll. Det ligger en dm snö ovanpå två dm gyttja. Jag trampade nyss av mig ena skon när jag skulle fodra ute i hagen. Alla hästar är ilskna för att det blåser och snöar så mycket. Slut på hö i alla hagar. Vattenslangen frusen. Besten står med ett gaffelband.

Jahapp.

Vi hörs.

Om karaktär

Om karaktär

Jag kan verkligen inte låta bli. Igår var jag ute och körde Goal Cruiser igen, trots att jag har bestämt att jag inte ska fortsätta träna honom. (För nytillkomna: Han blir halt varje gång han är kvalklar.) Han är ju så fin. Det gick inte att ta miste på att hästen tyckte att det var hur roligt som helst. Vi började med longering och böjprov för att kolla läget med gamlingen. Han bockade och bråkade som en unghäst och försökte verkligen sparka mig en gång. Som ni ser på bilden hade jag ingen slagrem. Det var dumt. Det höll på att gå riktigt illa eftersom han gjorde likadant i vagnen. :-) Men med Guds försyn klarade vi oss utan någon krasch.

Glad Påsk!

Montélicenslopp

Montélicenslopp


Emma och Best In West först, sedan Ulrika och Kronoborgs Lena.

Besten och Emma på Jägers idag

Besten och Emma på Jägers idag
Foto: Frida - den bästa.

Idag orkade Besten 1500 meter. Förra veckan tröttnade han redan efter ett varv. Det tar sig!

Bildbevis - det går att köra Best In West

171754-115

För er som undrar så bröt han inte så mycket hela jobbet. Jag kunde inte känna några fel på honom så på onsdag blir det licenslopp igen.

I Love Maui

I Love Maui

Knodden ska bli ridhäst

Knodden ska bli ridhäst
Knodden förbereds på sin karriär efter travet - ridhäst.

Morot, tack!

Morot, tack!

Best In West undrar om det finns godis i påsen.

Grabbarna på Villiekulla

Grabbarna på Villiekulla

Provloppsrapport

Igår var vi till Jägersro med Besten för ett nytt montélicensprovlopp. Det gick alldeles utmärkt. Besten uppförde sig lugnt och fint när de kom upp på banan. Lite stressad innan, men ändå helt kontrollerbar. Provloppet gick bra i ett varv i alla fall. Sedan blev Besten lite trött.  Det känns som att vi är på helt rätt väg nu i vart fall.

Vi fick låna en "riktig" sadel av Linda, det tackar vi särskilt för. BEsten verkade gilla den mycket bättre än min gamla och hade inget alls ont i ryggen imorse.

På lördag blir det snabbjobb i vagn så mamma får stämma av läget med Besten.

Off topic så är Wannabe på hemgång snart.

Lycka till Karma Zet

Ikväll håller vi tummarna för Karma Zet på Solvalla!

Söndag kväll

Dags att ladda om batterierna. Imorgon är det måndag igen.

I helgen har vi haft alltid lika välkommet besök av familjen Löhr från Sigtuna. Och för en gångs skull var det sol och vindstilla. Minns inte när det hände sist...

Jag har fått fin hjälp i stallet under helgen av Emma och Erika. Så fint med assistans. Blixtra och Golietta tömkörda, Maui och Goliat ridna, Besten snabbjobb på lördag och skrittad idag plus behandling av Peter på lördagen (tack, Peter) och laserbehandling idag och Knodden longerad igår och körd idag. Inte illa.

Nästa vecka ska vi börja dränera runt ligghallarna. Håll tummarna för att det går så enkelt som jag har tänkt mig!

På återhörande.

/A

Nilla i olycka med häst

Allt verkar ok med Pernilla nu, men det gick illa igår på Axevalla. Hästen hon körde blev skrämd och skenade upp i staketet. Den skadade sig så illa att den inte gick att rädda.

Så här skriver man på
Axevalla.se.

Morsans katter

Morsans katter

Pressklipp

Klippt från travnet.se:

(travnet.se onsdag 5 mar 2008 11:15)
Hallå där Rolf Johansson, tränare på Axevalla, som igår tog en dubbelseger på hemmabanan Axevalla.

Grattis! - Tack. Det piggar verkligen upp. Jag sitter här med ett brutet ben sen två månader tillbaka och att få två tränarsegrar underlättar verkligen vardagen. Din första vinnare var Question Brew som inte hade startat sedan i oktober men vann direkt i comebacken.

Överraskad? - Nej, inte direkt. Jag hade på känn att han kunde vinna. Jag håller den här hästen rätt högt och det är en stor talang. Tyvärr har han varit väldigt skör och det har inte gått att träna honom förut, men sedan vi kastrerade honom så har det blivit bättre. Han har gått mycket intervallträning i tryckvagn och var för första gången ordentlig genomjobbad inför en start, så jag hade segerförhoppningar. Han var också riktigt bra och har en kuslig fysik så jag tror en hel del på honom framöver om han får hålla ihop.

Din andra vinnare var Los Memory, också det en häst som gjorde comeback efter flera månaders tävlingsfrånvaro. Hade du feeling för honom också?  - Ja, han trodde jag mycket på igår. Han hade jobbat väldigt bra inför det här loppet och om det bara skulle lösa sig så trodde jag att han skulle vinna. Jag blev dock lite orolig under loppet att det aldrig skulle bli någon lucka, men till slut kom den och det var härligt.

Los Memory hade inte heller startat på ett tag, vad har krånglat med honom? - Han åkte på en liten hjärtmuskelinflammation och fick åka hem till ägaren Spång ett tag innan han kom tillbaka till mig igen. Hästen är fem år nu och inledde väldigt lovande som treåring hos mig. Det är en bra häst det här som nog ska kunna tjäna en hel del pengar framöver.

Det var inte så långt borta att det kunde ha blivit en pinne till under gårdagen. Din Arctic Tooma slutade tvåa efter Golden Indian. - Det stämmer, men jag måste var nöjd med hans insats ändå. Det är en häst som har haft mycket otur tidigare men som jag tycker det finns stor utveckling i. Han kommer att göra några starter till, men han har varit igång länge och får nog en träningsperiod sedan. Arctic Tooma är helbror med Icy Glimmer As som utvecklades sent så jag tror att även den här har mycket utveckling kvar i sig.

Hur ser det ut i ditt stall i övrigt, hur många hästar har du i träning? - Jag har elva hästar och mestadels är det starthästar för dagen. Eftersom jag själv inte kan jobba för dagen, så sköter min dotter Pernilla stallet nästan på egen hand och hon gör ett jättejobb. Jättekul att det blev två segrar igår och Pernilla var väldigt lycklig och glad efter tävlingarna.

Någon mer start från stallet den här veckan? - På Åby på torsdag startar jag en som heter Los Winner. Han har haft problem förut då han tappat travet i loppen men han har bättrat sig på den punkten på slutet och travar bättre sen vi provat ny balans på honom. Han jobbar jättebra för dagen och jag tror att han kan vara med i den främre träffen på torsdag. Spåret skall inte vara några problem.

Då får jag önska lycka till där och så får du krya på dig och ditt brutna ben. - Tack så mycket. Jag hoppas att det blir bra snart.

Framgångar för Stall Rolf Johansson

Ikväll hade Stall Rolf Johansson fyra hästar till start på Axevalla. Resultatet blev två segrar (Question Brew och Los Memory), en andraplats med Arctic Tooma och en sjätteplats med Quickness Brew.

Välförtjänta framgångar, grattis!


Photoshots från Axevalla

Erika och Goliat

Erika och Goliat


Vinter på Villiekulla

Vinter på Villiekulla

Vinter igen

Vinter igen

Se upp för katten

Se upp för katten

Jag bara måste lägga upp den här bilden som jag fick på mailen.

Är det undra på att man får migrän?

Brorsan har sin bil hos oss. Han skulle komma och hämta den i helgen. Men så åkte han ifrån bilnycklarna hos mamma i Aneby. Mamma skulle då skicka nyckel och lyckades skriva fel postnummer på brevet så nu är nyckeln varsomhelst...

Jag får migrän.