Fredag

Idag kommer mamma hit. Perfekt, då behöver jag inte tvätta och diska ett tag framöver.

De säger på TV att det ska bli sol i helgen. Hoppas.


Sol på födelsedagen

Idag fyller jag år. 33 stycken.  Det är strålande sol och det här kan inte bli annat än en underbar dag.

Det serverades tårta till frukost och jag har varit hos min coach på morgonen och vilat mig i hennes sköna fåtölj. Det passade bra idag eftersom jag råkade somna i bilen vid ett rödljus på väg till jobbet. Hoppsan.

Ikväll ska jag fira genom att åka till tävlingarna på Jägers och heja på Linas Hotlandcruzer F.T. och på Lina i montéloppet på Volym Sund.

Tålamod

Det tog en och en halv timma, men sedan var Ängelen inne i transporten. Hon måste lära sig att åka så att vi kan åka till en klinik och undersöka hennes ben som är svullet och ont sedan hon skadade sig när hon kom lös.

Egoism

Hellre hundra mil bort
Och jag vet var du är
Än att du är nära
Ändå inte här
/LG

Fredag

Idag kommer min favoritlillasyster hit till mig. :-) För att få ett avbrott i vintermörkret ska vi ordna räjvfest hemma imorgon  med anledning av en födelsedag tisdagen den 24:e. Syster Anna flygs in som exklusiv  festfixare. 

Rally-Sally

Nu har jag satt fast traktorn på isen igen. Nu får den stå tills isen smälter! Sabla traktor. 

Och hunden har rymt och är i polisens hundstall i Malmö. 

Grattis på namnsdagen...

Frida!

Håvards kval

Nja. 

Monté får vi nog träna lite på innan det är att tänka på start. Håvard förstod inte att han skulle springa med de andra hästarna i starten och det blev en ordentlig galopp ur volten. Sedan gjorde Lina att fint jobb och fick runt honom på 21,7 trots stor markförlust. På vägen blev det en tur upp i Joakim Lövgrens sulky också. Jag är inte förtjust i att man mixar sulkykval och montékval i samma lopp. 

Kvällens trista var att Håvard inte orkade hålla ihop travet till slut och jag fick 5 dagars anmälningsförbud på hästen. Sånt tycker jag är rysligt pinsamt och nu får det bli en ordentlig kontroll och sedan får jag övergå till konventionell träning utan sadel en tid framöver. Jag hade verkligen ingen känsla av att han skulle vara ofräsch men jag får ta på mitt ansvar att jag inte haft ordentligt uppsikt. Amatör, ni vet... Jag får skylla på det. Det blir nog inte Håvard gladare för dessvärre. 

Någon frivillig?

Vem kommer och skor Håvard idag? Han ska ju kvala imorgon och Frida fick lov att rycka av honom skorna i helgen.

Så kul det kommer bli att sko honom ikväll med brutet sabla finger. 

Veterinärbesök

Nu är alla hästarna vaccinerade och fölen har fått bort sina vargtänder. Tack för det Åsa!

Det har varit en strålande helg full med hästäventyr.

Imorgon kvalar Håvard i monté tillsammans med Lina.

Kärt besök

Idag kommer min favorit-Åsa hit och hälsar på! Tjoho, vad roligt!

Stackars Åsa tvingas jobba och undersöka alla mina hästar när hon kommer.

Mäh!

Idag tog det ett par timmar att köra ut hösilage till märrarna. Först körde jag fast med traktorn. Det tog ungefär en timma att gräva loss den. Sedan lossnade spjutet sådär bara när det satt i en bal. Det tog sin lilla stund att gräva loss det. Den som undrar varför det ligger hösilage över halva gårdsplanen behöver inte fråga. Krydda detta med snöstorm och ett brutet finger så har ni min kväll. 

God natt. 

Dålig hållbarhet.

Jag råkade visst bryta fingret när jag försökte hålla kvar Ängelen i lördags. Jag fick det röntgat idag och nu har jag det i ett stort paket.

Det gjorde ju lite ont att köra häst i söndags, det får jag väl erkänna.

Förlust

Igår förlorade vi ett av de väntade fölen hemma. Stoet Säby Chili Pepper kastade sitt foster efter Super Arnie. Det var ett stoföl.

Katastrofteamet intrimmat

Idag har jag testat mitt katastrofteam. De var alerta, som alltid. Man måste ju blåsa i katastrofpipan då och då för att trimma organisationen. Jag tappade Ängelen (efter att ha lyckats parera ett par välriktade sparkar) och hon sprang ett par timmar. Jag försökte hålla kvar henne och skadade ett finger, stackars mig igen.

Mitt katastrofteam ryckte genast ut. Grannar hjälpte mig med hästen och serverade mig kaffe och smörgås där jag satt och väntade på att Ängel skulle stanna. Jennie och Jonas, Frida och Bertil, Ulrika och Camilla var snabbt på plats. Jag fick hjälp med allt i stallet, jag fick lunch serverad och jag fick chaufför till middagen hos Camilla. Det känns tryggt.

Ängelen stannade till slut, stackars hjärtat. Nu har hon ont i ett framben och vi ber till högre makter att hon inte är allvarligt skadad.

God natt.

/Stukad

Lycka till, Pernilla Therese!

Imorgon håller vi tummarna för min kusin Pernilla som kör V75 på Jägers. Häst nr 8 i avd 4 (Play On Me).

Vad avgör besluten hos STC?

Det händer märkliga saker i STC, det har många tyckt länge. Senaste tiden har tänkvärda saker kommit upp till ytan.

Ett bra inlägg gjorde först Gävletravet i tv-sändning förra veckan: Hur kan STC:s styrelse med så kort tid som några dagar ta ställning till en utredning som innebär att man stänger ner flera banor vintertid? (ungefär)

Idag läste jag nästa intressant reflektion i Björn Hammarströms blogg på Travnet: "Intressant är också att både Boden och Mantorp har representation i STCs styrelse vilket inte Kalmar, Gävle, Umeå och Östersund har." Boden och Mantorp kom alltså undan nedläggning, men det gjorde inte de övriga.

Lennart Persson var också med på noterna: "Att Bodens ordförande och Mantorps ordförande sitter i STC:s styrelse var i varje fall ingen nackdel när de båda banorna blev året-runt-banor. "

Luktar illa. Igen.

Måste firas!

Idag är de samernas nationaldag. Det måste ju firas med tårta till kaffet!

Ängelen

Idag har Ängel stått uppbunden i stallgången och blivit borstad på hela sig. Utan att bli sur.

----

Imorgon är det fredag.