Semester

Idag går jag på semester från mitt jobb på byrån. I morgon börjar jobbet hemma på Villiekulla! Det ska bl.a. inredas två boxar i gamla stallet och ritas på en ligghall. Idag har Micke & Momi (eller Micke & Molle, som jag brukar kalla dem...) börjat inreda tvättstuga och dusch i stallet.

Det blir ett uppehåll i bloggandet eftersom vårt Internet hemma inte fungerar särskilt bra.


Bingo

Gatumusikanten utanför mitt fönster på kontoret har idag valt fiol som sitt instrument.

Tack för det...

*stänger fönstret*

Inte mycket nytt

Idag ska Wannabe få massage av Jennie som vi bor grannar med och som utbildar sig till hästmassör. Så lämpligt att vi bor grannar.

Annars går vi och väntar på att Mickes päron ska komma på besök och ha med sig bilmaskin och betongsåg. Så lämpligt att de har sådana saker. De är så himla välkomna!

Träningsrapport

På allmän begäran avges härmed träningsrapport.

Goliat: har gått på milebanan i fredags och i går (måndag). Han är helt fräsch och travar perfekt. Man känner sig kaxig bakom honom när han kliver iväg åt rätt håll. Nu är det bara att träna vidare. Vi övergår till intervallträning några veckor framöver. I går övervakades träningen av La Familia Lohr som besökte oss här nere i södern. (Besöket höll på att sluta i tragedi när deras båda hundar, Lucky och Tessi, bestämde sig för att utforska Skåne på egen hand och var borta ett par timmar. Men de kom välhållna men trötta tillbaka till slut.)

Wannabe har gått på milebanan i söndags. (I lördags var jag på Falsterbo och tittade på ridhästar och kaninhoppning, så då fick vi stå över Jägersro en dag.) Nåja, hon travar i vart fall. Stabilt men långsamt. Hon tar i såd et knakar men fort går det inte. Lilla stumpan. Det blir intervaller där också ett tag framöver så får vi se hur det utvecklar sig.

Lägesrapport

Äntligen ska bilen vara klar enligt verkstaden! Nu ska jag packa in Goliat och åka till Jägersro ikväll.

Sabla bil.

Besked från bilverkstaden igår. Katalysatorn är trasig. Ytterligare 10 000 baloubas. Den där turbon var det nog aldrig något fel på...

Lägesrapport

Måndag igen. Helgen har varit strålande. Sippan från Härnösand lyste upp tillvaron med ett efterlängtat besök på Villiekulla igår kväll. Det blev en underbar kväll med grillning i solnedgång.

Förutom utemöbeln köpte vi i fredags en värsting trimmer/slyröjare som vi har turats om att köra runt med överallt hemma. Det blir så fint så.

I går var Byggare-Henrik hemma hos oss och planerade hur vi ska dränera vinterhagar, gjuta platta till lösdrift och anlägga infiltration till avloppet. I slutet av augusti planeras arbetet börja.

Goliat gick intervaller i hällregn i lördags. Bara bra. Hoppas de hittar felet på bilen snart så ska vi ta ett par banjobb och sen borde det gå att kvala.

Krusbären och vinbären är mogna. Alla tänkbara färger och sorter. Mmm. Och hallonen.



Wannabe

Wannabe

I bakgrunden syns mamma Klarabella.

Så här blev det!

Så här blev det!
Vår nya utemöbel. I bakgrunden syns staketet som vi satte upp i höstas.

Fredag tralalala!

Jag trivs verkligen jätte, jättebra på mitt jobb. Ingen får tro något annat. Men ändå är det så härligt att det är fredag idag! I helgen ska vi köpa en utemöbel och en grill och invänta det strålande vädret som ju måste komma någon gång efter allt regn. Ett tecken på att vädret måste vända nu är att vi mot alla förväntningar fick igång gräsklipparen igår. Startgas och ett nytt tändstift så hostade den igång. Sedan körde Micke Maskros i fem minuter och på den tiden hann ena hjulet gå sönder. :-)

Igår gick Goliat ett nytt jobb under sadel. Kändes riktigt spänstig igen och orken kommer mer och mer. Nu travar han hellre än galopperar också, det kan inte vara dåligt. Jag kanske har fått upp lite bättre balans i sadeln. Det är väldigt svårt att bedöma hur fort man rider, tycker jag. Det känns som att det går hiskeligt fort. Jag ska klocka oss snart. Jag insåg igår varför det har varit så jobbigt att rida jobben - jag andas inte. Jag provade att andas och det gick ju mycket lättare! Jag tror att det är för att jag koncentrerar mig så mycket på att inte störa hästen så jag glömmer att andas. Smart.

Och alla håller tummarna för Passaten, hoppas jag? Han (för det måste vara en han så mycket som han jävlas) är ju på verkstaden nu.

Knodden bloggar

Nu har jag tömkört Annette fyra gånger. Det går bra, hon går snällt bakom mig och följer med dit jag vill gå. Hon brukar kackla något om att det är hon som bestämmer vart vi ska gå, men vi brukar hamna där jag vill till slut ändå.

Tjing!

Wannabe bloggar

Jag går jobb varannan dag här hemma nu. Vi har hittat en bra väg att köra på. Det går inte så fort, men det är backigt så det blir ganska jobbigt. Igår hade de släppt en massa vita kossor i en hage utmed vägen, då fick morsan åka riktigt fort en bit. Jag hoppas att inte bonden såg att jag råkade ta en repa ut i oljeväxterna...

Goliat bloggar

Idag har jag gått galoppintervaller under sadel. Det kändes okej även om det var ganska läskigt nu när gräset har växt högt på sidorna av vägen. Jag hoppade någon meter rakt åt sidan ett par gånger så mamma var ganska nära att trilla av. När jag gör det blir hon illa ilsk, men hon kan inte så mycket göra eftersom det går i full galopp. Jag var helt slut efter de där intervallerna så jag hoppas att jag får träna med Herr Hagman några dagar nu.

Jämmer och elände

Nu har vi bytt turbon på Passaten och inte blev den bättre för det. Bara till att ta nya tag och ringa verkstaden imorgon igen. Hej och hå.

Jag tror det blir regn...

Jag tror det blir regn...
Så här ser det ut i Malmö idag. Och regnet fortsätter.

Vad är det frågan om?!

Inte fick jag hästarna tränade igår heller. Bilen stod packad och klar på gårdsplanen. Då inträffar en mindre naturkatastrof och vägarna översvämmas så jag kan inte åka. Jag bara undrar, vem har bestämt att mina hästar inte ska tränas? Någon högre makt måste det vara.

Men, men. Jag kommer igen.

Och vi har sjötomt idag. Undrar om taxeringsvärdet kommer stiga?

Grattis Stall Johansson

image37
Till seger med lovande 3-åringen Arctic Tooma på Axevalla i tisdags.

http://www.travsport.se/sresultat?kommando=tevlingsdagVisa&tevdagId=483849&loppId=626046

L´infante


Stamtavlan och auktionskatalogsida:
http://www.aftrot.com/aftrot/uploads/pedigrees/vente43/46.pdf

Efterforskningar:
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=786896

STOPPA PRESSARNA!

En ny liten varelse förgyller numera Jämtland. Hjärtligaste gratulationer till Carolina och Lars som fick tillökning med en dotter i morse. Vi väntar på fotografier!