Jämmer och elände

Nu har vi bytt turbon på Passaten och inte blev den bättre för det. Bara till att ta nya tag och ringa verkstaden imorgon igen. Hej och hå.

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Åh, fy! Min största mardröm.. Har också en Passat som inte går som den ska. Verkstan sa direkt att turbon skulle bytas men jag tror inte att det är den alltså. Den går bra för det mesta men ibland kan den gå riktigt dåligt. Förstår mig inte på bilar... Väntar på att nån duktig mekaniker ska dyka upp från ingenstans och fixa nån natt när jag ligger och sover.. (ignorerar problemet alltså)

Postat av: Annette

Vår bil började med att den bara till och från var helt kraftlös. Som regel hände det i någon av uppförsbackarna utanför Jönköping med hästtransport bakpå. Då var det bara en temperaturmätare som var trasig och det gjorde att turbon slogs ifrån av säkerhetsskäl. Tydligen finns det flera sådana där orsaker som är ganska billiga och enkla att fixa, så det behöver inte vara turbon som är trasig. Vår bilmek sade då att om turbon hade varit trasig så skulle bilen ha varit kraftlös hela tiden, inte till och från.
Vad har du för verkstad? Är det en märkesverkstad som har en sådan där dator som de kan felsöka med? Det brukar bli billigare i längden, tycker jag. I och för sig så vet jag inte vad jag ska tro nu när vi till slut har fått diagnosen att turbon måste bytas av en sådan märkesverkstad och sedan är bilen lika dålig för det. :-(

2007-07-11 @ 09:39:03
Postat av: Rebecca

Tror inte benhårt på felsökaren tyvärr. Har flera gånger fått en allvarlig diagnos som visat sig vara ett relä eller glapp i en sladd. Har haft A4 förut. Som du säger kan det vara minsta skitfel som gör att bilen "slår av". Jag har bara inte hittat mitt lilla skitfel. Din låter som min och jag har kört så här i ett halvår nu. Det är så sällan det händer och som du säger bara i uppförsbacke med släp. Tur det inte är så backigt här... Märkesverkstan är det såklart som redan på telefon kunde med 100 % säkerhet säga att det var turbon. Bullshit...

2007-07-11 @ 13:17:28
URL: http://somi.sprayblog.se
Postat av: Annette

Imorgon ska min till verkstaden igen för ny felsökning. Det är inte samma verkstad nu som förra gången. Håll tummarna! Om det visar sig att det aldrig har varit något fel på turbon så vet jag inte vad jag gör med det lilla gossebarnet på den första verkstaden.

2007-07-11 @ 16:00:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback