Kanske lite uppförsbacke

Nej. Det är inte bara fantastiskt underbart strålande roligt tjolahopp tjolahej att träna häst.

Lägesrapport:

- Aloha är fortfarande mycket halt och svullen över sin skadade has. Hon och fölet står i konvalescentpaddock och Aloha ser förskräcklig ut eftersom  hon har tappat mycket muskler i det skadade benet. Nåja. Hon kan vart fall skritta nästan normalt nu och verkar inte alltför ledsen.

- Blixtra har ett infekterat sticksår på ett framben. Hon har fått penicillin och antiinflammatorisk medicin av veterinären. Det har sett riktigt otäckt ut, hela benet är dubbelt så stort som normalt och hon har feber. Nåja. Hon har hämtat sig sedan hon fick medicin och nu går hon i hagen.

- Golietta har kraschat tre av mina hagar. Det började häromdagen när vi skulle flytta hem sto med föl från betet. Det blev lite stökigt att lasta fölet på transporten och under tiden vi hade uppmärksamheten på det så drog lilla Super Arnie-dockan (grrr...) rakt genom staketet och fick med sig hela flocken ut. Tack vare rådiga medhjälpare fick vi snart in dem igen men Golietta fick lov att åka med hem för säkerhets skull. Väl hemma kraschade hon först stora hagen och fick med sig den flocken ut. Sedan fick hon sova i en box under natten. Dagen därpå kraschade hon en tredje paddock. Nåja. Nu har hon inte brutit sig ut på flera dagar. Det är ju bra.

- Maui har haft en otäck ögoninflammation. Hon är känslig mot flugor och i förrgår var hennes ena öga totalt igenmurat. Nu har hon fått ögondroppar av veterinären. Nåja. Medicinen verkade väldigt snabbt på henne och idag såg hon normal ut igen och inte som Ingo Johansson efter en boxningsmatch.

- Så till sist... Besten skulle startat i b-lopp monté idag. Han har sett dunderfin ut hemma efter sista osteopatbehandlingen för några veckor sedan. Och han fick springband i loppet, som inte såg alltför blodigt ut. Verkade lite spännande, tyckte jag. Men så har jag inatt legat och lyssnat på ett konstigt återkommande ljud från stallet. Det har låtit som att antingen står en häst och skrapar i golvet eller så... ÄR DET NÅGON SOM HOSTAR! Just det, nu på morgonen har det visat sig att det är Besten som hostar. Det rosslar ur halsen och han hostar en gång i minuten ungefär. Ingen start att tänka på. Nåja...

Nu kommer vi ihåg vad Sally säger:

"Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!"

Och så tränar vi vidare med Knodden (peppar, peppar så är han frisk) och ikväll har vi "personal"-fest här på Villikulla. Regnet över visserligen ner, men vad fasen. Det går ju att vara inne också!

Kramar från

/Er Annette


Kommentarer
Postat av: L.

Det retar mig något fruktansvärt att loppet gick så långsamt :( Dom kunde väl iaf ha sett till o GASA ordentligt så man slipper må dåligt över att man inte var med.

Postat av: mamman

nämen börjar du ärva min tur? tur att du oxå kan ta allt med en klackspark

jag fick hem tre ormar igår, och.. den minsta va död



ha nu trevlig fest och spotta i nävarna

2008-08-23 @ 23:06:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback